BIST 10.078
DOLAR 32,36
EURO 34,67
ALTIN 2.416,45
HABER /  GÜNCEL

Bu belge Ağar'ın başını ağrıtacak!

Susurluk skandalında ortaya çıkan ve İsrail’den alındığı söylenen silahların tam listesi ile seri numaralarının olduğu belge, soruşturmaların kaderini değiştirecek.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 1994'te İsrail’den alınan ve faili meçhul cinayetlerde kullanıldığı düşünülen 'kayıp silahların' belgesine ulaşıldı. Mehmet Ağar ise verdiği ifadesinde Emniyet Genel Müdürü'nün böyle bir kaydı olmadığını ileri sürmüştü.

Eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın’ın ifadeleri ile yeniden gündeme gelen silahlar için özel yetkili savcılık, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek, İsrail’den alınan silahların kriminal kayıtlarının olup olmadığını sordu, varsa bunların raporlarının gönderilmesini talep etti. Belgelerin bulunması, silahların hangi eylemde kimlerden tarafından kullanıldığının tespiti ve yasal sürecin takibi açısından önem taşıyor.

Susurluk hükümlüsü Ayhan Çarkın’in 1990’lardaki faili meçhul cinayetler ile ilgili yaptığı itirafların ardından yeniden açılan soruşturma kapsamında tanık olarak dinlenen Dönemin TBMM Araştırma Komisyonu üyesi Fikri Sağlar ve Susurluk raporunu yazan eski Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş, “Kayıp Silahlar”la ilgili bilgi vermişti.

Bu gelişmeler üzerine savcı Çarkın’ın “MGK’nın bilgisi dahilinde yapıldı” dediği faili meçhul cinayetlerin, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne hibe edilen ancak daha sonra kaybolduğu ortaya çıkan silahlarla işlenip işlenmediğini araştırmaya başladı. Özel yetkili savcılık, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek, İsrailli Hospro firması tarafından Emniyet’e hibe edilen silahların kriminal kayıtlarının olup olmadığını sordu, varsa bunların raporlarının gönderilmesini talep etti. Şimdi ortaya çıkan 1994 tarihli “Ayniyat Tesellüm Makbuzu”nda silahların sayısı belirtiliyor. Belgenin ekinde de tüm silahların seri numaraları da kayıtlı. Belgede silahları İsrail’den alan firma olarak İngiltere’de yerleşik olan Hospro Limited Şirketi gözüküyor. Silahların da hibe olduğu belirtiliyor.

AĞAR 'KAYIT YOK' DEMİŞTİ AMA...

Susurluk kazasıyla ortaya çıkan kayıp silahlar soruşturmasında ifade veren Hospro firmasının sahibi silah tüccarı Ertaç Tinar, ifadesinde silahları 1993 Eylül’ünde Mehmet Ağar, Korkut Eken, İbrahim Şahin ve Ertuğrul Ogan’la birlikte İsrail’de yaptıkları pazarlıkla aldıklarını söylemişti. Ağar ise Susurluk’tan dolayı yargılandığı Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifadesinde Emniyet Genel Müdürü’nün böyle bir kaydı olmadığını ileri sürmüştü. Belgelerin bulunması, silahların hangi eylemde kimlerden tarafından kullanıldığının tespiti ve yasal sürecin takibi açısından önem taşıyor.

150 susturucu 40 adet mini 100 özel Jeriho