BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.428,00
HABER /  DÜNYA

Seyfülislam Kaddafi şov yaptı

Trablus'un düştüğü söylendi ama görüntüler çok farklı. Yakalandığı söylenen Seyfülislam Kaddafi sokaklarda taraftarlarıyla şov yaptı.

Abone ol

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin muhaliflerin elinde olduğu belirtilen oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin serbest olması Ulusal Geçici Konseyi şaşırttı.

Muhaliflerin sözcüsü Sadık El Kebir, Seyfülislam'ın serbest olmasına hiçbir açıklama getiremezken sadece bunun yalan olabileceğini söyledi.

MUHAMMED KADDAFİ DE EV HAPSİNDEN KAÇTI

Seyfülislam'ın muhaliflerin elinden kaçtığını doğrulayamayacağını belirten sözcü, ancak Kaddafi'nin yakalanan diğer oğlu Muhammed'in muhaliflerin ev hapsinden kaçtığını bildirdi.

OĞUL KADDAFİ GAZETECİLERİ GEZDİRDİ

Seyfülislam, başkent Trablus'ta yabancı gazetecilerin kaldığı otelde ortaya çıkmış, gazetecilere kentin hala Kaddafi'nin kontrolünde olan kesimlerini gezdirmişti.

Muhalifler, Trablus'un büyük bölümünün denetimini ele geçirdiğini açıklamıştı, ancak dün kentte yer yer Kaddafi yanlılarının direnişiyle karşılaştı.

SÖYLENTİLER GERÇEK DIŞI

Başkentteki Rixos Hotel’e gelerek yabancı gazetecilere konuşan Libya lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam, çarpıcı açıklamalarda bulundu: “Öncelikle dün akşamki bütün iddiaların ve söylentilerin gerçek dışı olduğunu belirtmek istiyorum. NATO ve Batılı güçler modern teknolojileri devreye sokarak iletişim kanallarımızı bloke ettiler ve bu sayede sanırım Libya halkına mesajlar gönderdiler. Devlet kanalı yayınlarını durdurup Libya’da kaos ve korkuyu yaymak için bir nevi teknoloji savaşı ilan ettiler.”