BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKKnın ÖLÜM mektubu

Yakalanan itirafçılar PKK'nın hain planlarını bir bir ortaya çıkarıyor. İşte son planları...

Abone ol Batman’da geçen yıl polis aracına düzenlenen saldırıda 4 polisin şehit edilmesi, 6’sının da yaralanması olayını bizzat gerçekleştiren PKK’lı itirafçısı Aydın Tutak'ın ifadeleri teröristlerin hain planlarını ortaya çıkardı.

Yakalandıktan sonra güvenlik güçlerine önemli itiraflarda bulunan Tutak, PKK'nın planlarının detaylarını anlattı.

1) ÖLÜMSÜZLER TABURU

“Ben Haftanin Kampı’nda eğitim aldıktan sonra sınırı geçip Şırnak’ın Gabar ve Çırav dağlarına geldim. Örgütün şu anda genel eylem şekli fedai eylem tarzı biçiminde olup, yüzde yüz sonuç alıcı, kaybı göze alan, niceliği az, niteliği çok olan ses getirecek türden eylemlerdir. Ayrıca Abdullah Öcalan’ın talimatıyla yakın zamanda ‘Ölümsüzler Taburu’ adıyla 200 kişiden oluşan ayrı bir birim kuruldu. Bu birim intiharvari eylemler için yetiştiriliyor. Bunlar önümüzdeki süreçte ekonomik, turizm ve metropolledeki asker ve polis hedeflerinde görevlendirilecek. "

2) SUİKAST VE SABOTAJ GRUBU

"Bir de özel kuvvetler birimi var. Bunlar her alandan seçmeler sonucu kuruldu ve Zap Kampı’nda bomba, suikast, sabotaj, operasyon grubu eğitimi alıyor. Genellikle bomba yapımında ucuz maliyetle elde edilen ve tarımda kullanılan azot gübreler kullanılıyor. Uzaktan kumandalı mayınlar Volky-Tolky el telsizi, otomobil alarmı, oyuncak araba ve cep telefonuyla patlatılıyor."

3) MEKTUP VE KİTAP İÇİNE BOMBA KOYARAK SUİKASTLER DÜZENLEME

Tutak ifadesinde mektup sukastı hazırlığına da dikkat çekti ve ifadesinde şöyle dedi: "Ayrıca örgüt son dönemde mektup zarflarına ve kitap içlerine patlayıcı düzenekleri hazırlamaktadır

Mahkeme, itirafçı Aydın Tutak’ı önce ülke bütünlüğünü bozmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, ardından polis memurları Mehmet Emin Keskin, Cem Genç, Hacı Alkan ile Süreyya Kınay’ı şehit etmekten 4 kez ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı. Ceza sanığın pişmanlığı nedeniyle 5 kez müebbet hapse çevrildi.