BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

10 yılda 57 kadına tecavüz

66 tecavüz, 57 kaçırma, 60 hırsızlık ve 40 saldırı.. Hepsi bir kişiye ait.

Abone ol

Güney Afrika’da bir adam, 10 yılda, bazılarına birden fazla olmak üzere toplam 57 kadına tecavüz etmekten suçlu bulundu.

Adli kaynaklar, 39 yaşındaki Mongezi Jinxela’nın 1994 ile 2004 arasında 57 kadına tecavüzden suçlu bulunduğunu belirtti.

The Star gazetesi de, Jinxela’nın 66 tecavüz, 57 kaçırma, 60 hırsızlık, 40 saldırı, bir genel adaba aykırı cürüm ve bir kaçma teşebbüsünden suçlu bulunduğunu ve alacağı cezanın belirleneceği duruşmaların gelecek hafta başlayacağını yazdı.

Saldırganın, iş vaadiyle kadınları kandırarak ıssız yerlere götürdüğü ve üzerlerindekileri çalıp tecavüz ettiği sanılıyor. Kendinden çok emin görünen Jinxela ise, kadınların kendi rızalarıyla onunla birlikte olduğunu ve evli olduğunu öğrendikleri için intikam almak istediklerini belirterek, ifadesinin doğrulanması için tecavüze uğrayan kadınlardan bazılarını tanık olarak çağırdı.

Çağrılan tanıkların ise, büyük bir cesaret örneği gösterip Jinxela aleyhine ifade verdiği belirtiliyor. Güney Afrika, suç oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri. Polis kayıtlarına göre her yıl 50 bin civarında tecavüz vakası rapor ediliyor, ancak polise bildirilmeyen birçok vaka bulunduğunu belirten dernekler, bu sayısının yılda 1 milyon civarında olabileceğini ifade ediyor.