BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.401,46
HABER /  SPOR

Cimbomun orta sahası delik

Feldkamp, derbi öncesi takımın son durumunu değerlendirdi;

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Fenerbahçe derbisi öncesinde sakatlıklar yüzünden orta sahada büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde antrenmandan sonra basın toplantısı düzenleyen Alman hoca, sarı - kırmızılı takımın son durumunu değerlendirerek birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ligde daha 20 maç oynayacaklarına dikkat çeken Kalli, "Derbinin şampiyonluk adına çok önemli bir maç olduğunu düşünmüyorum. Benim için önemli olan genç takımımın Fenerbahçe karşısında kendini hareket ve oyun olarak nasıl göstereceği. Benim için önemli olan bu. Mağlup olunabilir ama önemli olan mağlup olurken bu nasıl olacak?" dedi.

Tecrübeli teknik adam, ligde namağlup lider olduklarını vurgulayarak, "Bir gün biz de maç kaybedeceğiz. Bu yenilgi olduğu zaman yönetim belki beni bile gönderebilir, bunu bilemiyorum. Beni ilgilendiren Galatasaray. Onun için bugün idmana çıkmadım, yönetimle görüşmem gereken konular vardı" diye konuştu.

'Süper bir maç olacak'

Feldkamp, sakatlıkları süren orta sahadaki en önemli kozları Lincoln ve Linderoth'un, Fenerbahçe'ye karşı büyük ihtimalle forma giyemeyecek olmalarının kendisini çok zor bir durumda bıraktığını kaydetti ve "Ayhan'ın yokluğu da unutulmamalı. Bir antrenör için orta sahada kapatılması gereken çok büyük bir delik var" diyerek yaşadığı kadro sıkıntısını dile getirdi.

'Hasan Şaş'la görüşmedim'

Daha sonra sözü ara transfere getiren Kalli, "Aralık ayına geldik. Eksiklerimizin ne olduğunu bilmemiz gerekir. Eksiklerimiz olduğu zaman, bunu hangi şekilde çözeceğiz ve nasıl güçleneceğiz? Bu 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan problemlerimizden bir tanesi" dedi.

Aslan'ın hocası, Fenerbahçe'ye karşı oynayacak olmaktan keyif aldığını da belirtti. Geçen yıllarda Kadıköy'e giderek Fenerbahçe'nin, Beşiktaş ve Kayserispor'la oynadığı maçları tribünden izlediğini vurgulayan Feldkamp, "Şimdi maçı görev alanımda izleyeceğim. Türkiye Ligi için çok süper bir maç olacaktır. Basın dahil herkes çok güzel bir maç olması için elinden geleni yapacaktır. Taraftarlar için de, güzel ve önemli bir oyun olduğunu hissetmeleri çok önemli" ifadelerini kullandı.

Kalli, "Galatasaray'ın Kadıköy'de 8 yıldır başarılı olamaması sizde stres yaratıyor mu?" sorusuna gülerek, "Evet" yanıtını verdi.

Alman hoca, devre arasında ayrılmak istediğini açıklayan Hasan Şaş'la ilgili soruyu ise "Yönetimle bunu görüştük, ama Hasan'la görüşmedim. Hasan'ın gideceği varsa, bu benim işim değil, yönetim ve menajerin işi. Tabii bana sorarlarsa, fikrimi söyleyeceğim" diye cevapladı.