BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,85
ALTIN 2.415,23
HABER /  SPOR

Rıdvanın derbi tahmini

Rıdvan Dilmen derbiyi masaya yatırdı. Fener'in avantaj ve dejavantajları şunlar;

Abone ol

Rıdvan Dilmen, yılın derbisi öncesinde Fenerbahçe ile Galatasaray mercek altına aldı. Dilmen'e göre Fener'in 2 önemli avantajı var. En önemlisi ise "deneyimli" kadrosu... Galatasaray'ın ön önemli avantajı ise 4 puanlık farkı... Milliyet'e konuşan Rıdvan Dilmen'in tespitleri şöyle;

ARKA ARKAYA MAÇ ETKİLEMEZ; "Galatasaray maçları her gün oynansa Fenerbahçeli oyuncular son dakikaya kadar bütün eforlarını sarfeder. Bu Galatasaray için de geçerli. Ayrıca Fenerbahçe takımında bulunan Güney Amerikalı oyuncular için sık maç yapmaları avantaj. Çünkü böyle bir düzenden geldikleri için üst üste oynamaya alışıklar ve daha formda oluyorlar."

KADRO KLASİK DÜZEN: "Teknik Direktör Zico, takıma Alex, Lugano ve Vederson'u koyacaktır. Ve klasik düzeninde sahaya çıkacaktır."

FENERBAHÇE'NİN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI

"İki takıma maçtan önce birer puan verseniz, buna Fenerbahçe hemen itiraz eder. İki nedenden dolayı bu da doğaldır. Biri geride olduğu için, diğeri sahasında oynadığı için.
-Fenerbahçe'nin en büyük avantajı taraftarı. Rakibi müthiş baskı altında tutacakları kesin.
-Diğer avantajı bu tür maçlara alışık oyunculardan kurulu bir takım. Galatasaray'daki oyuncuların yüzde 80'i bu tür maçları daha hiç oynamadı.
-Ama Galatasaray'ın Kadıköy'e dört puan önde gelmesi ve bu yüzden rahat olması Fenerbahçe'nin tek dezavantajı.

EN ÖNEMLİ EKSİK DENİZ: "Deniz çok formda bir dönemden geçiyordu. Sakatlığı takım içinde gerçekten hissedildi. Daha basit oynuyordu. Riske girmiyordu. Takım savunmasına önem veriyor, garanti pasları tercih ediyordu. Aslında Selçuk da yetenekli. Deniz'e göre daha fazla risk alan bir oyuncu. Bu riskin getirdiği sıkıntılar olabiliyor."

ZİCO SÜPRİZ YAPMAZ: "Çizgisi belli. Kontrollü hücumu seven bir hoca. Oyun şablonunu ve oyuncuları buna göre seçiyor. Zico bu. Takım savunmasına önem veren, sabırlı atağa kalkan, sisteminde ısrar eden bir adam. Oyunun gidişatı ile de ilgilenmiyor. Geriye düştüğü zaman bile, bir santrfor daha alayım, bir savunmacı çıkarayım demiyor. Risk almıyor, şablonunu bozmuyor."