BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Alevi öğrenciye dayak

Okulda Alevi öğrencilere baskı iddiası. Öğretmen açığa alındı.

Abone ol TBMM İnsan Hakları Komisyonu, İstanbul’da bir edebiyat öğretmeninin Alevi öğrencilere kötü muamele yaptığını belirledi, öğretmen açığa alındı. 

Amasya Kız Meslek Lisesi’nde yaptıkları incelemenin ardından, İstanbul Esenler’deki Ali Kul Çok Programlı Lisede görevli edebiyat öğretmeni Z.Y’nin Alevi bir öğrenci üzerinde baskı kurduğu yönündeki iddiasını da araştırdıklarını anlatan Üskül, şiddet uygulanan öğrenci B.K’nin babasının komisyonlarına başvurması üzerine alt komisyon kurduklarını, İstanbul’da görüşmeler yaptıklarını ve öğretmenin Alevi öğrencilere baskı yaptığını tespit ettiklerini söyledi.

“BENDEN ÇEKECEĞİN VAR!”
Araştırma sonucu hazırlanan rapora göre, edebiyat öğretmeninin Ramazan ayında yemek yiyen bir kız öğrenciyi, “Alevi misin? Neden oruç tutmuyorsun?” diye azarladığını, “Sınıfta başka Alevi var mı” sorusuna “evet” yanıtı veren bir öğrenciye de “Senin benden çekeceğin var” dediğini anlatan Üskül, Milli Eğitim Bakanlığı’nca açığa alınan öğretmenin sicilinde daha önce de benzer olayların bulunduğunu; “şiddet uyguladığı, aşağılayıcı ifade kullandığı” için 2 kez aylıktan kesme cezası aldığını söyledi.

Üskül, öğretmen Z.Y’nin aleyhindeki iddiaları çüretmekte yetersiz kaldığını, “sınıfta Alevilik ile ilgili oluşan gerilimin, müfredattan kaynaklandığını bile söylediğini” belirtti.