BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

PKK’nın mühimmat deposu imha oldu

TSK’nın 21 savaş uçağıyla PKK’nın Kandil, Hakkurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gara ve Zap kamplarını bombaladı.

Abone ol

60 PKK’lının da öldürüldüğü hava operasyonu sırasında örgütün en büyük mühimmat deposunun imha edildiği belirtildi

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 ve F-4 2020’lerden oluşan 21 adet savaş uçağı ile 10 Eylül gecesi Irak’ın kuzeyinde bulunan Kandil, Hakkurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gara ve Zap kamplarını bombaladı. Operasyon sabah 02.50’de başladı. Bombardıman yaklaşık 6 saat sürdü. 64 hedef 80 adet modern akıllı mühimmat ile imha edildi. Yaklaşık 60 PKK’lının da öldürüldüğü hava operasyonu sırasında örgütün en büyük mühimmat deposu da imha edildi. Türkiye sınırına yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan, Gara bölgesinde yerin 10 metre altına inşaa edilen ve betonla da sağlamlaştırılan depoya, savaş uçakları tarafından sığınak delen akıllı mühimmat fırlatıldı.

TEK BOMBAYLA İMHA

F-16 savaş uçağının gerçekleştirdiği sorti sırasında daha önceden koordinatları tespit edilen depoya bir adet bomba bırakıldı. 10 metreyi delen ve yerin altında patlayan sığınak delen bomba, zincirleme reaksiyon etkisi yarattı ve birbiriyle bağlantılı 4 depo 20’şer saniye ara ile patladı. Yaklaşık 5 bin metrekareyi kaplayan depolardaki patlamalar daha sonra iki saat kadar sürdü.

AĞRI DAĞI'NA OPERASYON

Ağrı Valiliği tarafından ’özel güvenlik bölgesi’ olarak ilan edilen Ağrı Dağı’na da dün sabah havadan ve karadan operasyon başlatıldı. Kobra tipi helikopterler Ağrı Dağı’nda yuvalanan PKK’lılara bomba yağdırdı. Üç gün önce de Tendürek Dağı’nda operasyon başlatılmıştı.

KOMUTANLAR SINIRDA

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve ikinci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Van’ın Edremit ilçesinde yolun karşına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu şehit olan Emniyet Amiri Namık Kemal Önder’in cenaze törenine katıldı. Törenin ardından Kara Kuvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, helikopterlerle sınır birliklerini ziyaret etmek amacıyla bölgeye gitti.