BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan’a yakın isimler MKYK listesinde

AK Parti’nin bugün Ankara Arena’da gerçekleştirilecek kongrenin ana temasının, ‘2001 ruhu’ ve ‘kuruluş felsefesine dönüş’ olması bekleniyor.

Abone ol

Kongreye tek aday olarak girecek olan Başbakan Davutoğlu’nun MKYK listesinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlıkları bilinen kurmaylarından Binali Yıldırım, Mücahit Arslan, Aydın Ünal’ın olması bekleniyor.

Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın da MKYK’ya gireceği belirtiliyor. Bülent Arınç, Ali Babacan, Hüseyin Çelik, Beşir Atalay’ın ise listede yer almayacağı ifade ediliyor.

ÜÇ ANA GÜNDEM

Partide Davutoğlu’nun, ‘yeni isimleri’; kurucuların ise, ‘Partide görev yapan deneyimli’ isimleri MKYK’da görmek istediği ve buna göre dengeli bir liste yapıldığı kaydedildi. Yeni yönetim Ak Parti’yi 1 Kasım seçimine götürecek.

Kongre bugün üç ana gündem maddesi ile toplanacak. Genel başkan seçimi, MKYK seçimi ve tüzük değişikliği yapılacak olan kongrede gözler, MKYK listesinde olacak. Yaklaşık 40 bin partilinin katılması beklenen kongrede şehitler nedeniyle, ‘şölen havası’ yaratılmayacak. Bu nedenle sadece bazı parti şarkılarının çalınması bekleniyor.

GÖRÜŞ AYRILIĞI GİDERİLDİ

Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında önceki gün MKYK konusunda görüş ayrılığı bulunduğu, bu nedenle Erdoğan’ın başdanışmanı Binali Yıldırım’ın adaylık için imza topladığı haberleri kulislere yansımıştı. Ancak görüş ayrılıklarının giderildiği kaydediliyor. Ak Parti MKYK’da 50 isimden 20’ye yakınının değişmesi bekleniyor. Şu andaki MKYK’da yer almayan Cemil Çiçek, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Faruk Çelik, Mehdi Eker, Akif Çağatay Kılıç, Nabi Avcı, Veysel Eroğlu, Nurettin Canikli, İdris Güllüce, Fikri Işık, Erkan Kandemir, Volkan Bozkır, Aziz Babuşçu, Adnan Boynukara isimlerinin yeni MKYK’ya girmesi bekleniyor.

RAVZA KAVAKÇI DA VAR

Ayrıca Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı danışmanı Burhan Kuzu, Aydın Ünal, Mücahit Arslan, Naci Ağbal ile Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın da MKYK’ya girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Davutoğlu’nun en yakınındaki isim olan Ali Sarıkaya, danışmanı Taha Özhan, Ertan Aydın ve Vedat Bilgin ile Lütfi Elvan’ın da MKYK’ya girebileceği kulislerde konuşuluyor. Merve Kavakçı’nın kardeşi başörtülü vekil Ravza Kavakçı’nın da MKYK’ya girmesi bekleniyor.

BABACAN VE ARINÇ YENİ LİSTEDE YOK

Mevcut MKYK’da yer alan Ömer Çelik, Mustafa Şentop, Numan Kurtulmuş, Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu, Edibe Sözen, Bülent Gedikli, Bekir Bozdağ, Nihat Zeybekci, Mevlüt Çavuşoğlu, Öznur Çalık, Haluk İpek isimlerinin de MKYK’da korunması bekleniyor. Bülent Arınç, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Hüseyin Çelik, Beşir Atalay gibi partinin önde gelen isimlerinin ise listede yer almayacağı ifade ediliyor. Bu isimlerin listede yer almayı istemedikleri kaydediliyor.