BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.494,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti Kongresi 40 bin kişiyle müziksiz olacak

AK Parti’nin 5. Olağan Büyük Kongresi'ne 40 bin partili katılacak. AK Parti Kongresi'nde terör nedeniyle müzik olmayacak. İşte Kongreden son detaylar...

Abone ol

AK Parti’nin 5. Olağan Büyük Kongresi ile ilgili detayları açıklayan Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, kongreyi 12 bini salonda 40 bin partilinin izleyeceğini, terör olayları nedeniyle müzik ve eğlence olmayacağını yalnızca seçim şarkısının çalınacağını söyledi.

Atalay, bu kez seçim şarkısının Uğur Işılak’a ait olmadığını da belirtti. Kongrenin sloganı ise “Tek başına iş başına” olarak belirlendi.

GÜL KATILAMIYOR

Atalay, bir soru üzerine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de kongreye davet edildiğini ifade ederek, “Partimizin ‘Erdemliler hareketi’nin en önemli öncülerinden olan Abdullah Gül Bey’i, başbakanımız telefonla bizzat sözlü olarak davet etti. Ama kendisi katılamayacaklar” bilgisini verdi.

1071 OTOBÜS

- Kongreye katılacak partililer için 81 ilden 1071 otobüs kalkacak.
- 345’i doğal, toplam 1445 delege kongreyi izleyecek. Delege olmayan, bakan, 63 kurucu il başkanı ve 687 eski il ve ilçe başkanı da kongreye katılacak.
- Salon dışında soğutmalı çadır, mescitler hazırlandı. İletişimde zorluk yaşanmaması için destek istasyonlar kuruldu, salona şarj üniteleri kuruldu. Salon içine ve dışına çorba, simit, çay ve kumanya servisi yapılacak.
- Kongrede 300’e yakın akreditasyonu alınmış cevabı alınmış yabancı konuk olacak.

11 PARTİYE DAVET

- MHP, BBP, HDP, CHP, DP, DSP gibi 11 siyasi parti kongreye davet edildi. Yanı sıra federasyonlar, TOBB, TESK gibi kurumlar, vakıflar ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler bekleniyor.