BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.437,92
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

iOS 9 kurulum yükleme ve güncelleme nasıl yapılır

iOS 9 yeni sürümü yayınladı. iPhone ve iPad'lerin yeni işlerim sistemi iOS 9 Beta nasıl indirilir, nasıl kurulur? iOS 9 beta nedir? İşte cevabı...

Abone ol

Teknoloji devi Apple, iPhone ve iPad'lerin yeni işletim sistemi iOS 9'u yayınladı. Beta aşamasında olan iOS 9 nedir, nasıl kurulur? iOS 9 indirme işlemi ve güncelleme bilgileri haberimizde.

ios-9-kurulum-yükleme-ve-güncelleme-nasil-yapilir.jpg

iOS 9'u indirmek için öncelikle Apple'ın Beta Yazılım Programı'na kayıt yaptırmak gerekiyor. Ardından Safari tarayıcınızı açmanız ve beta.apple.com/profile sayfasına girmeniz gerekiyor. (Chrome veya başka bir browser kullanılmayınız)

Açılan sayfadaki Download Profile tuşa bastığınız andan itibaren güncellemenin yüklenmesi için Ayarlar menüsüne yönlendiriliyorsunuz. Install yani Yükle butonuna tıkladıktan sonra ise güncelleme kurulumu başlamış olacak.

ios-9-kurulum-yükleme-ve-güncelleme-nasil-yapilir.20150911113304.jpg

iOS 9 ÖZELLİKLERİ

İOS 9 ile birlikte iPad'e yeni özellikler geliyor. iPad üzerinde yazı yazmak artık daha kolay gale gelecek. Kısa yollara sahip yeni klavye ile birlikte, fiziksel klavye ile yapılanlar artık iPad'de dokunmatik ekranda yapılacak. Kullanıcıların büyük sorun yaşadığı çoklu uygulamalar ise artık daha basit olarak kullanılabilecek.

Uygulamalar rahatlıkla kullanılacak

iOS 9 ile birlikte kullanıcılar iki ayrı uygulamayı aynı ekranda kullanabilecek. Diğer bir özellik ise videolarda. Videolar bir köşede devam ederken siz ekranda işlemlerinize devam edebileceksiniz.

Şarj sorununu çözecek

Kullanıcıları sevindirecek diğer özellik ise iOS 9 ile birlikte "Düşük Enerji Modu"na geçirilen cihazların şarj süresi 3 saat daha artacak.

Bilinmeyen numaralara son

iOS 9 ile birlikte gelen en sıradışı özellik ise bilinmeyen numaraları bitirmesi. Örneğin telefon rehberinizde olmayan biri aradığında iPhone'unuz hemen numaranın altında tahmin yürüterek numaranın ait olduğu kişiyi sizle paylaşacak. Yani bilinmeyen numara sizi aradığında kim olduğunu o an görebileceksiniz. Bu özellik ile birlikte Apple, kullanıcıların telefon numaralarını ve bilgilerini hiçbir şekilde kimseyle paylaşmayacağının da altını çizmeyi ihmal etmedi.

iOS 9 yayınlandığında hangi cihazlara yüklenebilecek?

İşte iOS 9; iPad 2, 3'üncü jenerasyon iPad, 4'üncü jenerasyon iPad, iPad Air, iPad Air 2, iPad Mini, iPad Mini 2, iPad Mini 3, iPhone 4S, IPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, 5'inci jenerasyon iPod touch cihazlarına yüklenebilecek.

ios-9-kurulum-yükleme-ve-güncelleme-nasil-yapilir.20150911113145.jpg

TWITTER'DA TT OLDU

iOS 9 beta'nın yayınlanmasıyla tüm dünya ve Türkiye'de iOS 9 TT listesine bir numaradan girdi. iOS 9'un beta sürümünü indirenler Twitter üzerinden yorumlarını paylaşıyor.