BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,47
ALTIN 2.472,82
HABER /  DÜNYA

Kabe'de vinç faicası! Ölü sayısı korkunç boyutta!

Kabe'ye vinç düştü. Ölü ve yaralı korkunç boyutlara ulaşırken, Türk hacılar arasında da ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Abone ol

Kabe'de şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vinç hacı adaylarının üzerine düştü, olayda çok sayıda ölen ve yaralanan var. Kabe'de şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vinç hacı adaylarının üzerine düştü. Suudi yetkililere göre ölenlerin sayısı 107'e yükseldi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in açıklamalarına göre 2 Türk hacı adayı da hayatını kaybetti.

Mekke'de 30 dereceyi aşan sıcakların ardından dün akşam saatlerinde sağanak yağış etkisini gösterdi. Bugün de akşam vakitlerinde görülen yağışlar, sel baskınlarına neden oldu. Kentte bir vincin yıldırım çarpması sonucu devrildiği görülürken, çok sayıda hacı adayının öldüğü ve yaralandığı gelen ilk bilgiler arasında.



EN AZ 87 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Suudi Arabistan resmi televizyonu ölü sayısının 107'ye yükseldiği açıkladı. 238 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Reuters Haber Ajansı ise Suudi Arabistan Sivil Savunma yetklisine dayandırdığı haberinde en az 65 kişinin öldüğünü 154 kişinin de yaralandığını açıkladı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Kabe'deki vinç kazasında 2 Türk hacı adayının hayatını kaybettiğini, 19 hacı adayının da yaralandığını açıkladı.

Görmez, yaşamını yitirenler arasında 2 Türk hacı adayının da olduğunu açıkladı. Kazada 19 Türk hacı adayının da yaralandığını belirten Mehmet Görmez, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti. Görmez: "Bizim hacılarımızdan, öncelikle 19 hacımızın yaralı olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Bunların 13 tanesi bizatihi kendi hastanemizde, herhangi bir hayati tehlikesi yok Allah'a hamdolsun. Her birisi kısa sürede, küçük tedavilerle ayağa kalkabilecek konumdalar. Ancak 6 hacı adayımız, Suudi Arabistan hastanelerine nakledildi. Aynı şekilde onların da her birine arkadaşlarımız ulaştılar, hiç birisinin herhangi bir hayati tehlikesi yok" dedi.

RUSSIA TODAY: VİNÇ YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCU DEVRİLDİ

Russia Today internet sitesinin görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde Kabe'deki vincin yıldırım düşmesi sonucu devrildiğini öne sürdü.

Russia Today internet sitesi o anın görüntülerini paylaştı.

İŞTE O GÖRÜNTÜ: