BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,55
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın hain saldırıları neden arttı?

Başbakan'ın son günlerde dile getirdiği "Neden şimdi?" sorusu kafalardaki soru işaretlerini artırdı.

Abone ol

Gün geçmiyor ki Güneydoğu’dan bir terör saldırısı haberi gelmesin... Geçen yıl yaz aylarında can çekişmeye başlayan örgüt, bu yaz eylemlerinin dozunu iyice artırdı ve Türkiye, son iki ayda terör saldırılarına 35 şehit verdi. Artan saldırılar sonucunda kamuoyu terörün neden tırmandığını tartışıyor.

Peki, örgüt, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün deyimiyle "Motive mi edildi, yoksa bir ihale mi aldı?" İstihbarat birimlerinin düzenli bilgi aktardığı Başbakan Erdoğan da son günlerdeki konuşmalarında hep aynı soruyu soruyor.

"Demokratik Açılım" çalışmaları ile bitme noktasına gelmesi beklenen örgüt, uzmanlara göre kendini yeniden ispatlama derdinde...

"Kendi Varlığını İspat Etmenin Yollarını Arıyor"
USAK Genel Koordinatörü Sedat Laçiner, konuyla ilgili olarak, "Irak Savaşı başlayınca 2003 yılında taşeronluk özellikleri arttı. Bir de Türkiye’nin içerisinde ekonomideki iyileşmeler, demokratik hamleleri sonucunda sokaktaki etkileri azaldı. Dolayısıyla PKK işlevsiz kalınca kendi varlığını ispat etmenin yollarını aradı" diye konuştu.

"Demokratik Açılımı Akamete Uğratmak İçin..."
BİLGESAM Başkanı Atilla Sandıklı ise "Bu Demokratik Açılımı akamete uğratmak için terör olaylarına ağırlık vereceğini ve bu terör olaylarıyla halkın üzerinde ve siyasi iktidarın üzerinde baskı yaratarak kendi pozisyonunu güçlendirmeye gayret etti" dedi.

Terör Örgütü İç Siyasi Gelişmeliri de Etkilemek İstiyor
Terör örgütünün ayrıca, iç siyasi gelişmeleri etkileme arzusuna da dikkat çekiliyor. Sedat Laçiner, bu konuda da "Referandum sürecine gidildiği için, ardından da genel seçim olduğu için, bir yıl içinde 2 tane büyük oylama var. İki gerilim var. Bunu beslemek için diyorlar ki; bu bizim son şansımız sayılır. Tüm gücümüzle yükleneceğiz" şeklinde konuştu.

"Türkiye’nin Bölgesel Güç Olması Bazılarını Rahatsız Ediyor"
Dış politikadaki gelişmeler de terörün artışında diğer bir başka etkeni oluşturuyor.

BİLGESAM Başkanı Sandıklı, bu konuda şunları söyledi:
"Türkiye’nin bir bölgesel güç olarak yıldızının parlaması, bölgesel bir güç olarak bölge politikalarıyla ilgilenmesi ve bölgeyi kendi değerleri doğrultusunda şekillendirmek için gayret sarfetmesiyle, bundan bazı ülkeler, bazı devletler rahatsız oluyor. Rahatsız olunca bakıyorsunuz bir şeyler oluyor Türkiye’de. Ve Türkiye’nin önüne set çekilmesiyle ilgili, terör gibi bazı olumsuz gelişmeler sahne oluyor."