BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,69
ALTIN 2.409,40
HABER /  MEDYA

PKK'lılar demokrasi yürüyüşünde mi?

PKK'nın geri çekilmesine ilişkin tartışmalar sürüyor. Farklı görüşler medyaya en çarpıcı biçimde böyle yansıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- PKK'nın ülke dışına çekilme süreci bugün resmen başlıyor. İmralı ile yürütülen görüşmeler doğrultusunda hazırlanan yol haritasının önemli bir ayağını oluşturan geri çekilme süreç karşıtlarını karşı karşıya getirdi.

Muhalefete göre silahlı unsurların çekilmesine göz yummak anayasal suç ve ihanetle eş değer. Çözüm sürecini destekleyenlere göre çekilme, sorunun kalıcı çözümü için atılacak adımları kolaylaştıracak.

Nereden bakılırsa bakılsın ülke tarihi günler yaşıyor. Sürecin nasıl sonuçlanacağını kimse kestiremiyor. Her iki tarafta da temkinli bir iyimserlik hakim. Umut ve kaygı birarada.

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen ANF'nin servis ettiği çekilmeye ilişkin temsili PKK'lı fotoğrafları bugün yazılı basının ana konusu oldu. İşte o fotoğraflar farklı yorumlarla okurlara sunuldu.

İşte bu farklı bakış açıları başlıklara da yansıdı. PKK'ya yakınlığıyla bilinen Özgür Gündem gazetesi "Gerillanın demokrasi yürüyüşü" başlığını attı.

Aynı fotoğraf milliyetçi kesimin gazetelerinden Yeniçağ'da "PKK'lı teröriste yol verdiler" başlığıyla verildi. Star gazetesi ise ortadan bir ifadeyle okurların karşısına çıktı. "30 yıllık kanlı sayfa kapanıyor" başlığıyla çekilmeyi manşetten duyurdu.

Taraf gazetesi "Gitti... gidiyor..." başlığıyla sürmanşetten verirken, Vatan "Bu yolun dönüşü yok" başlığıyla fotoğrafı ilk sayfanın ortasına yerleştirdi.

"Devlet, hesap soracağına katilleri seyrediyor" Sözcü, fotoğrafın altına "İnşallah gidişiniz olur da dönüşünüz olmaz" diye yazdı.

gundem.jpg

yenicag.jpg