BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.438,60
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Safir Gorilla Glass 3'ün yerini alabilecek mi?

Safir ekranların Gorilla Glass'ın tahtını sallayacağı iddia ediliyordu. İşte test sonuçları..

Abone ol

Oldukça pahalı olan akıllı telefonların korunması çok önemli. Çünkü bir düşme ile bu cihazların işi bitebiliyor. Akıllı telefonların en hassas bölgesi de cam olan ekranlarıdır.


Bildiğiniz gibi akıllı telefonlarda en sağlam ekran teknolojisi Corning firmasının ürettiği Gorilla Glass ekranlar. Gorilla Glass ekranlar çizilmelere karşı dayanıklı olarak üretiliyor. Ancak safir ekran üreticileri bu konuda Gorilla Glass ekranlara oldukça umut verici bir alternatif sunmaya hazırlanıyorlar.
safir-cam.jpg

Safir ekranlar henüz hazırlık aşamasında ama görünüşe göre safir ekranlar Gorilla Glass'ın yerini alacağa benzemiyor. Yakın zamanda zorlu Gorilla Glass 3 ve safir ekranlar arasında testler yapıldı ve iki ekran karşılaştırıldığında safir ekranın Gorilla Glass ekranlara göre daha dayanıklı olmadığı görüldü.

CNET' in haberine göre; yapılan testlerde safir ekranlar Gorilla Glass'a göre çizilmelere karşı daha dayanıklı ancak kırılmalara karşı Gorilla Glass 3 ekranlar daha sağlam.

gorilla-glass3.jpg

Corning firmasına göre daha kırılgan olan safir ekranlar kullanıcılarda yaralanmalara sebep olabileceği için daha tehlikeli. Ayrıca şirket, Gorilla Glass ile daha ince ve şık telefonlar üretilebileceğini iddia ediyor.