BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Esad'tan İsrail saldırısı yorumu!

İran Dışişleri Bakanı İsrail saldırısından sonra Esad ile görüştü ve Suriye'nin yanında olklarını söyledi.

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Esed, "İsrail'in yaptığı saldırılar, İsrail'in ve ona destek veren batı ülkelerinin Suriye'deki olaylara bulaştığını gösteriyor" dedi.

Suriye Resmi Haber Ajansı SANA'da yer alan habere göre, Ürdün ziyaretinin ardından Suriye'nin başkenti Şam'a geçen İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ve beraberindeki heyet, Devlet Başkanı Beşşar Esed ile bölgedeki son gelişmeleri, İsrail'in Suriye saldırısını ve iki ülke arasındaki ilişkileri görüştü.

Esed yaptığı açıklamada, "İsrail'in yaptığı saldırılar, İsrail'in ve ona destek veren bölge ülkelerinin ve batının Suriye'deki olaylara bulaştığını gösteriyor. Suriye halkının ve terörle mücadelede önemli başarılar gösteren ordusunun, ülkeyi saran terörün bir kısmı olan İsrail'in maceralarına karşı koymaya gücü yeter" dedi.

SURİYE'NİN YANINDAYIZ

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi de görüşmeden sonra yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail'in Suriye saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, ülkesinin İsrail'e karşı Suriye'nin yanında olduğunu vurguladı. B

İran Dışişleri Bakanı Salihi, şöyle devam etti:

"Sayın Beşşar Esed ile görüşmemiz iyiydi. İkili ilişkileri, bölgedeki son gelişmeleri ve Suriye krizini ele aldık. Suriye'deki durumların iyi olduğunu, ordunun birçok bölgeyi geri aldığını gördük. Suriye, yakında daha iyi olacak."