BIST 9.995
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.435,04
HABER /  GÜNCEL

PKKdan yeni saldırı taktiği

PKK'lı teröristler Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Üçköy'de umulmadık bir tuzak planladı.

Abone ol

Son dönemde uzaktan kumandalı bombalama eylemlerine yönelen terör örgütünün PKK'ya üye teröristler Mardin"in Midyat İlçesi'ne bağlı, Süryaniler'in yaşadığı Üçköy"de semerinin altına zaman ayarlı bomba yerleştirdikleri eşeği jandarma karakoluna yönlendi. Eşek, yoldan çıkıp araziye sapınca olası büyük facia atlatıldı.

Zaman ayarlı bombanın patlaması sonucu eşeğin parçalanarak telef olduğu belirtildi. Teröristlerin bugüne kadar denemedikleri eylem Mardin"in Midyat İlçesi'ne bağlı Üçköy"de geçen perşembe günü meydana geldi. Köylülerin anlatımlarına göre köy yakınlarında başı boş bir eşeği yakalayan teröristler, hayvanın semerinin altına zaman ayarlı patlayıcı yerleştirdi.

Semerin üzerinede çalı çırpı koyan teröristler yük hayvanını köy yolunun üzerinde bulunan jandarma karakoluna yönlendirdi. Köye doğru giden eşşek, yoldan çıkıp araziye sapınca, semerinin altına bağlanan bomba bir süre sonra büyük bir gürültü ile patladı.

Patlama ile birlikte eşek parçalanarak telef olurken, yapılan incelemede hayvanın semerinin altına bomba yerleştirildiği ortaya çıktı. Eşeğin yoldan çıkması nedeniyle olası büyük bir faciayı önlenirken, yetkililer bu eylem ile ilgili konuşmak istemedi. Köylüler, eşeğin büyük bir patlama sonucu parçalanarak telef olduğunu ve hedefin karakol olduğunu söylemekle yetindi.