BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,14
ALTIN 2.471,10
HABER /  DÜNYA

Çöl sıcakları geri geldi

Geçtiğimiz hafta etkisini yitiren aşırı sıcaklar geri geldi. İstanbulluları sıcak günler bekliyor.

Abone ol

Geçtiğimiz hafta etkisini yitiren aşırı sıcaklar geri geldi. Sıcaklıklar bu hafta mevsim normallerinin 4 derece üzerine çıkacak. Böylece Türkiye tarihinin en sıcak haftası yaşanacak. Aşırı sıcakların perşembeye kadar etkili olması bekleniyor. İstanbulluları ise daha sıcak günler bekliyor.

Yükselen nem, sıcaklığın normalden 6 derece daha yüksek hissedilmesine neden oluyor. Bugün İstanbul'da en yüksek sıcaklık 38 derece olacak ancak 44 derece hissedilecek. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz'de sıcaklara karşı dikkat. Yeni haftanın ilk gününde Marmara'da hava az bulutlu, güneş bolca görülecek. 35 derecelerdeki sıcaklıklar nemle beraber daha yüksek hissedilebilir.

Üç gün gökyüzünün durumu benzer şekilde olacak. Sıcaklara dikkat! Orta ve doğu Karadeniz kıyı kesimi ile doğu Akdeniz kıyıları parçalı bulutlu, Rize ve Hopa çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Hava sıcaklıklarında yurt genelinde önemli bir değişiklik olmayacak, sıcaklıklar yavaş yavaş artacak.

Rüzgar kuzey ve kuzeybatı, Marmara ve Doğu Anadolu'nun doğusunda kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile zamanla Güneydoğu bölgelerimizde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli olarak esecek. Yurdun güney ve iç kesimlerinde mevsim normallerinin üstünde seyreden yüksek hava sıcaklıklarına karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.