BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan yeni ateşkes taktiği!

Abdullah Öcalan'ın ateşkes kararının uzamasını içeren yazdığı mektup, Kandil'de yankı buldu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'nın sözde Yürütme Konseyi Başkanlığı, 31 Ekim’de sonra eren eylemsizlik sürecini 2011 genel seçimlerine kadar uzattıklarını açıkladı. Kararın Taksim'deki kanlı saldırının hemen arkasında gelmesi dikkat çekti.

Açıklamada "Sürecin kesin bir ateşkese dönüşmesi için Türk devletinin de ateşkese her bakımdan uyması bir zorunluluktur" denildi.

Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nda yer alan açıklamaya göre örgüt, ateşkes kararını seçime kadar uzattı.

ÖCALAN, KARAYILAN'A MEKTUP YAZMIŞTI

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın örgütün dışarıdaki 1 numaralı ismi Murat Karayılan'a yazdığı 'ateşkesi uzatın' ve 'PKK'lıların K. Irak'a çekin' çağrısına olumlu yanıt verdiği belirtiliyor.

'ÖCALAN'I BOŞA ÇIKARMAYIZ' DEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Karayılan, geçtiğimiz günlerde Radikal'e yaptığı konuşmada Öcalan'ın isteklerini boşa çıkarmayacaklarını söylemişti. Karayılan yine o açıklamasında çözümün adresi olarak İmralı'yı işaret etmişti.

İMRALI İLE DİYALOG YERİNE MÜZAKERE

Açıklamada örgütü tasfiye planı ve KCK davasına tepki gösterilirken, hükümete "İmralı ile diyalogdan müzakereye geçin" çağrısı yapıldı:

"Sürecin ilerlemesi için biz Hareket olarak devletin, İmralı’da sürdürdüğü diyaloğun müzakere düzeyinde gelişmesini önemli görüyoruz. Bununla birlikte KCK davası adı altında aslı olmayan iddialara dayalı hazırlanan bir senaryoyla Kürt demokratik örgütlenmesinin ve siyasi temsilcilerinin tasfiyesini hedefleyen bu siyasi davanın sonuçları da bizim için önem taşıyacaktır. "

ÜSTELİK 5 ŞART SIRALADILAR

KCK açıklamasında eylemsizliğin kalıcı barışa evrilmesi için beş adım sıraladı.

1- Askeri ve siyasi alanlara dönük operasyonların durdurulması,

2-Haksız yere tutuklanana Kürt siyasetçilerinin serbest bırakılması,

3-Önder Apo’nun sürece aktif olarak katılmasının önünün açılması ve yürütülen diyalogun müzakere düzeyine çıkarılması,

4-Sürecin ilerlemesi için anayasa ve hakikatleri araştırma komisyonlarının kurulması,

5- Dünyanın hiçbir yerinde olmayan yüzde 10 seçim barajının kaldırılması