BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.448,09
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'den alternatif resepsiyona sert tepki

Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Destici, Cumhurbaşkanlığı resepsiyonuna katılmayan siyasileri sert dille eleştirdi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Mustafa Destici, 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılımla ilgili olarak, ''Cumhurbaşkanımızın verdiği resepsiyona çeşitli bahaneler üreterek katılmayanların niyetlerinin ne olduğu apaçık ortadır. Farklı mekanlarda aynı saatlerde resepsiyon düzenleyenler, maalesef birliğe ve beraberliğe gölge düşürmüşlerdir'' dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün 29 Ekim'de verdiği resepsiyona katılımla ilgili olarak da eleştiride bulunan Destici, ''Cumhuriyet Bayramı'nın anlamını, önemini anlamış kişilerin bayramda verilecek en önemli mesajın 'Birlik ve beraberlik' olduğunu bilmesi gerekmektedir'' dedi.

SÖZDE KUTLAMALARIN FAYDASI YOK

Destici, şunları kaydetti:

''Birliğimizi ve beraberliğinizi sağlayamadıysanız ve bunu baştan tüm dünyaya gösteremiyorsanız, o sözde kutlamaların kimseye bir faydası olmayacaktır. Bu yıl Cumhurbaşkanımızın verdiği resepsiyona çeşitli bahaneler üreterek katılmayanların niyetlerinin ne olduğu apaçık ortadır. Farklı mekanlarda aynı saatlerde resepsiyon düzenleyenler, maalesef bu birliğe ve beraberliğe gölge düşürmüşlerdir. Cumhurbaşkanının davetine icabet etmeyerek, hem o makama hem de millete bir saygısızlık etmişlerdir. Milletin birliği ve beraberliğine karşı bir duruş sergilemişlerdir."

Destici, Türkiye'de bazı siyasetçiler dönem dönem teröre prim verdiklerini belirterek,"Bugün de Türkiye'de teröre prim veren, destekleyen, beslenen ve sözde siyasi mihraklar, siyasi partiler vardır. Bunların varlığını devam ettirmelerinin en önemli sebebi terördür.''

HELİKOPTER KAZASI İÇİN 3. KOMİSYON TALEBİ

Destici, 2011'deki genel seçimlere kendi isim ve amblemleri ile katılacaklarını söyledi. Mustafa Destici, geçen hafta TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret ettiklerini anımsatarak, partilerinin eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazası ile ilgili ikinci bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulduğunu, ancak bunun da süresinin yasal olarak sona erdiğini söyledi.

Sürenin dolmasına rağmen, TBMM İçtüzüğü'nün ve Meclis Başkanı'nın Anayasa'dan kaynaklanan haklarıyla çalışmalara devam ettiklerini anlatan Destici, ''Eğer gerek duyulursa, üçüncü bir komisyon kurulmasını talep ettik. Üçüncü komisyon kurulmasına gerek kalmadan, belirttiğimiz gerekçelerle bir müddet daha mevcut komisyonunun çalışmalarını sürdürmesini istedik. Kendisi de 'Araştırma Komisyonu Başkanı ile görüşerek, konuyu nihayete erdireceğini' söyledi. Bu hafta içinde netlik kazanacak'' dedi.