BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz sanığını bu fotoğraf kurtardı

17 yaşındaki kıza içki içirip tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanan tecavüz sanığını, bu fotoğraf kurtardı.

Abone ol

Samsun'da, lise öğrencisi 17 yaşındaki B.Ç.'ye içki içirip tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 20 yaşındaki Uğur E., aralarında gönül ilişkisi olduğu ve kendi rızasıyla ilişkiye girdiklerini söyleyerek, birlikte çekildikleri fotoğrafları mahkemeye delil olarak verdi. B.Ç. ise sanığın kendisine tecavüz ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Mahkeme heyeti, sanık Uğur E.'ye, 6 ay 7 gün hapis cezası verdi.

Samsun'da geçen yıl Nisan ayında, lise 3'üncü sınıf öğrencisi B.Ç., kız arkadaşı 21 yaşındaki Ş.A.'nın evine gitti. Bir süre sonra eve gelen arkadaşları Uğur E. ve 2 kız, alkol alıp eğlendi. İddialara göre Uğur E., ısrar ederek B.Ç.'yi içki içmeye zorladı, ardından da aldığı alkolün etkisiyle kendisinden geçen kıza tecavüz etti. Bu olaydan bir süre sonra B.Ç., bu ilişkiden hamile kaldığı ortaya çıkınca Uğur E.’den şikayetçi oldu. Yakalanan ve nöbetçi mahkemeye çıkarılan Uğur E. tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Uğur E., yaklaşık 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığı dikkate alınarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Bugün son kez hakim karşısına çıkan sanık Uğur E., yaptığı savunmasında, “B.Ç. ile olaydan 1 yıl önce tanışıp arkadaş olduk. 2 ay sonra da gönül ilişkimiz başladı. Ortak arkadaşımız olan Ş.A.'nın evinde buluştuk. Birlikte alkol aldık. Daha sonra da ilişkiye girdik. Ama zorla olmadı. Bundan sonra da görüşmelerimiz devam etti. Birkaç kez daha ilişkiye girdik. Hamile kalınca ailesinin baskısıyla benden şikayetçi oldu. Birlikte gezip dolaşıyorduk. Zorla olsaydı benimle gezer miydi?” diyerek birlikte çekildikleri fotoğrafı mahkemeye delil olarak verdi.

Son duruşmaya katılmayan B.Ç. ise daha önceki celselerde verdiği ifadesinde sanığın kendisine tecavüz ettiğini ileri sürerek şikayetçi olduğunu belirtmişti. B.Ç. sanık ile arkadaş olduklarını söyleyerek, “Israrla bana içki içirdi. Daha sonra kendimden geçmişim. Alkolün etkisiyle o akşam ne oldu bilmiyorum. Sabah kalktığımda çıplaktım ve yanımda Uğur yatıyordu. Şikayetçiyim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın genç kız ile kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğine kanaat getirdi, ancak hakkındaki şikayet sürmesi nedeniyle Uğur E.'ye 6 ay 7 gün hapis cezası verdi. Sanık daha önce 4 ay cezaevinde tutuklu kaldığı için cezaevine girmedi.

"POLİSTEN KAÇAN SÜRÜCÜYÜ DUVAR DURDURDU"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

İzmir'de, polisin ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçmaya başlayan kadın sürücü N.T., otomobiliyle yol kenarındaki bir arsanın duvarlarına çarparak durdu. Otomobildeki 4 kişi şans eseri kazadan yaralanmadan kurtuldu.

Bornova İlçesi Atatürk Mahallesi varyant çıkışında, bugün saat 03.30 sıralarında, polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurmak istedikleri 31 B 2617 plakalı otomobilin sürücüsü kaçmaya başladı. Polis, durmayan otomobilin peşine düşerken, durum diğer ekiplere de telsizden bildirildi. Bayraklı İlçesi Ankara Caddesi üzerinden Konak yönüne doğru ilerleyen otomobille polis ekipleri arasında yaşanan kovalamaca kazayla son buldu.   

Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü, Ankara Caddesi 85 numara karşısındaki arsanın duvarına çarptı. Duvarı yıkıp arsaya giren otomobildeki sürücü N.T. (30), yolcular H.D. (25), E.A. (23) ve adı öğrenilemeyen küçük bir kız şans eseri yaralanmadan kurtuldu. Sürücü N.T. Özkanlar Polis Merkezi'ne götürülüşü sırasında kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Otomobil sürücüsü N.T.'nin polisten neden kaçtığı henüz belirlenemezken, alkollü olup olmadığının ise yapılacak kan testinin ardından anlaşılacağı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"VALİLİK ÖNÜNDE KENDİNİ ATEŞE VERDİ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

MALATYA’da eşinden ayrılan ve 2 çocuğunu Sosyal Hizmetler yurduna vermek isteyen anne 35 yaşındaki Ayhan B., çocukları yurda kabul edilmeyince; iddiaya göre bunalıma girerek Valilik önünde kendini yaktı. 4 yaşındaki oğlunun gözleri önünde üzerine benzin dökerek ateşe veren anne, Valilikteki polisler tarafından söndürüldükten sonra hastaneye kaldırıldı.

Bugün saat 09.30 sıralarında oğlu H. ile birlikte Malatya Valiliği önüne gelen Ayhan B., yanında pet şişede getirdiği benzini herkesin şaşkın bakışları arasında üstüne döktü. Durumu fark eden Valilik koruma polisleri olaya müdahale etmek istedi. Ancak genç kadın elindeki çakmağı ateşledi ve bir anda alevler içinde kaldı. Hemen müdahale eden polisler, genç kadının üzerindeki ateşi söndürerek Valilik binası içine aldı. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Ambulansı ile Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ayhan Bağbars’ın vücudunun bazı yerleri ile el ve kollarında yanıklar olduğu belirtildi. Genç kadının yanında bulunan oğlu H.B. ise Çocuk Polisi tarafından alınarak merkeze götürüldü.

YİBO'YA VERMEDİ

Merkez Tandoğan Mahallesi’nde kirada oturan ve eşinden ayrıldığı belirtilen 3 çocuk annesi Ayhan B., okula gönderemediği 13 yaşındaki kızı D.B. ile 11 yaşındaki oğlu U.B.’ı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı yurda vermek için başvurdu. Ancak Müdürlük yetkililerinin aile ile ilgili yaptığı incelemede, ‘ihtiyaç sahibi olmadıkları’ yönünde rapor tutularak talep reddedildi. 2 çocuğun okula gitmediğini öğrenen Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Şeyma Eryılmaz ile Memduh Büyükkaya ise, Ayhan B.'yi evinde ziyaret ederek D. ve U.’yu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)’na kaydetmek için görüşme yaptı. Anne B. ise çocuklarını Sosyal Hizmetler yurduna vermek istediğini belirterek şöyle dedi: “Başbakana sesimi duyurmak istiyorum, çocuğumun geleceği benim için önemli. Çocuklarımı okutacak maddiyatım yok. Benim çocuğumu Sosyal Hizmetler neden almıyor. Ben ne yapacağım. Geçinemiyorum, küçük çocuğumla ben ne yapacağız?” Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Ayhan B.’nin kendilerine daha önceden başvurusunun olduğunu ve kurum uzmanlarının aile ile ilgili yaptıkları inceleme sonucunda çocukların yurda alınamadığını belirtti. Konan, “Yapılan sosyal incelemeler sonucu çocukların ihmal ve istismarı bulunmadığından, çocukların koruma altına alınması uygun görülmemiştir. Vatandaş, çocuklarının YİBO’ya gitmesini de istememektedir. Bu eylemin arkasında, çocuklarını koruma altına aldırarak devletten iş imkanı sağlamak olduğu düşünülmektedir” diye konuştu. Konan ayrıca, ellerinde ailenin durumlarının iyi olduğunu gösteren belgelerin olduğunu kaydetti.