BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Başbakan zenginleri böyle uyardı!

Yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizlik Başbakan Erdoğan'ın gündeminde. Batı ülkelerini işte bu sözlerle uyardı.

Abone ol

Batılı ülkelerin silahlanmaya ayırdıkları paraya dikkat çeken Erdoğan, yoksulluğun gelir dağılımındaki eşitsizliğin olduğu dönemde zenginlerin geleceğinin güvende olamayacağını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde, 24. IPMA Dünya Kongresi'nde (Uluslararası Proje Yönetim Birliği) konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

SEÇMEN PROJEYE BAKIYOR

Seçmenin kutuplaşmaya değil artık uygulanabilir projeye bakarak oy verdiğini belirten Erdoğan, 8 yıl önce 15 km bölünmüş yol yapacaklarını vaat ettiklerinde muhalafetin kendileri ile dalga geçtiğini hatırlattı ve 13 bin km'ye ulaştıklarını söyledi.

Taksim'deki kanlı saldırı da Erdoğan'ın gündemindeydi. Avrupa'nın dolaylı ya da dolaysız terör örgütüne verdiği desteğe dikkat çekti ve şunları söyledi:

TERÖRÜN HEDEFİ TÜRKİYE DEĞİL İNSANLIK

"Avrupa'nın bazı ülkelerinde bugün bile, terör örgütüyle bağlantısı bilinen, ispatlanan, dernek, vakıf ya da medya maskesi altındaki oluşumlar serbestçe faaliyet gösteriyorlar. Bütün uyarılarımıza, bütün taleplerimize rağmen, kendilerine ulaştırdığımız belgelere rağmen bazı ülkeler teröre doğrudan ya da dolaylı destek vermekten kaçınmıyor. Terörün hedefi Türkiye değil insanlık. Tüm ülkelerin terörü lanetlemesini hayati derecede önemli görüyorum."

HİÇ KİMSE GÜVENDE DEĞİL

Konuşmasında projelerin insani ve sosyal boyutunun altını çizdi. Erdoğan, gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesi için çaba harcamayan ve dünyayı silahla donatan Batı ülkelerine yüklendi:

"Batı ya da Kuzey hırsla kazanıp sınırsız harcarken, Doğu ya da Güney'in her gün daha da fakirleştiği, her gün umudunu daha da yitirdiği bir dünyada hiç kimse gelecek güvencesi içinde değildir ve olamaz. Küresel kriz, bizim bu uyarılarımızı haklı çıkarmıştır. Eğer, küresel sorunlara acil çözümler üretilmezse, bir sonraki küresel krizin telafisi zor olacak, belki de mümkün olamayacaktır.

ZENGİNLER ER YA DA GEÇ BEDELİNİ ÖDEYECEK

Dünyanın güçlü ülkeleri, 'Acaba kaç tane daha atom bombası yapacağım' bunun gayreti içinde. Veya savunma sanayiinde silah alanında 'Daha ne kadar yatırım yapacağım' bunun gayreti içinde. Eğer dünyada silahlanmaya, savunmaya ayrılan para 1 trilyon dolar/yılın üzerine çıkıyorsa, o zaman insanlık kendini çek etmeye mecburdur. Kendini sorgulamaya mecburdur. Aksi takdirde bu yoksulluğun bu fakirliğin bedelini er geç o zengin olan daha fazla zengin olma hırsı içinde olanlar er veya geç ödeyeceklerdir. Biz Filistin derken, Irak derken, Afganistan derken bunu, adalet adına, barış adına, insanlık adına söylüyoruz. Dünyayı kucaklayacak bir barış ve adalet projesinin acilen uygulamaya konulmasını, tüm devletlerin de bu projeye katkı vermesini istiyoruz."