BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK Yeni füzeler alıyor

PKK’nın SA-7 füzelerinden 15 adet daha sipariş verdiği ortaya çıktı.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri olası bir sınır ötesi operasyonu çerçevesinde alternatif planlar üzerinde çalışırken, PKK"nın karadan havaya fırlatılabilen SA-7 füzelerinden 15 adet daha sipariş verdiği ortaya çıktı. İstihbarat raporlarına göre, PKK 15 adet füze ve diğer silahlar için 360 bin dolar tutarında ön ödeme yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri olası bir sınır ötesi operasyonu çerçevesinde alternatif planlar üzerinde çalışırken, PKK"nın karadan havaya fırlatılabilen SA-7 füzelerinden 15 adet daha sipariş verdiği ortaya çıktı. İstihbarat raporlarına göre, PKK 15 adet füze ve diğer silahlar için 360 bin dolar tutarında ön ödeme yaptı. PKK, bu ödemeyi İsrail"in yoğun ateş altında tuttuğu Lübnan"daki Audi Bankası"na yatırdı. 2003 ve 2004 yıllarında da aynı füzelerden 80 adet aldığı tespit edilen PKK"nın, bu füzeleri, Kuzey Irak"taki karargâhı Kandil Dağı başta olmak üzere yüksek tepelere yerleştirdiği belirtildi.

PKK, Ocak 2006 tarihinden bu yana yoğun bir şekilde silahlanmasını sürdürüyor. PKK, özellikle ağır silahları tercih ederken, uçaksavar füzeleri alıyor. PKK"nın son 2 yıl içinde silaha ayırdığı para ise 15 milyon doları geçmiş durumda.

TEPELERE YERLEŞTİRİYORLAR
PKK tarafından alınan SA-7 füzeleri ile Doçka uçaksavarlar, Kandil Dağı başta olmak üzere bölgenin yüksek tepelerine yerleştiriliyor. PKK"nın üslendiği Kandil Dağı"nın yüksekliği 3 bin metre. 2 bin PKK militanının bulunduğu Kandil Dağı Vadisi"nin uzunluğu 14, genişliği 2.5, derinliği ise 1.5 kilometreyi buluyor. PKK"nın, Kandil Dağı bölgesinde Metinan, Sivi-Zap, Berçala, Mezi Karyaderi Avaşin, Haysan ve Hakurk kampları bulunuyor.

İddialara göre PKK"ya SA-7 füzelerini Rus mafyası sağlıyor. Karadan havaya güdümlü olarak atılabilen SA-7 füzeleri 3 kilometreye kadar etkili olabiliyor.

Kaynak: Akşam