BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,03
HABER /  POLİTİKA

Yılmaz Erdoğana farklı tepkiler

Yılmaz Erdoğan’ın güvercin kanadına yazdığı ’barış’ mektubuna tepkiler farklı oldu.

Abone ol

Sanatçı Yılmaz Erdoğan"ın güvercin kanadına yazdığı "barış" mektubuna siyasiler büyük destek verdi. Erdoğan"ın "Size yalvarıyorum, genç ölümleri durdurun" çağrısına, MHP kanadından "Allah razı olsun, her türlü girişimi destekleriz" tepkisi geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli, sanatçı Yılmaz Erdoğan"ın barış çağrısına destek vererek, "Allah razı olsun. Şiddetin son bulması için her girişimi destekleriz" dedi. Şefkatli, şunları ekledi: "Bu bölgede aynı coğrafyayı paylaşan kardeşler olarak bizim birbirimizle meselemiz olmadı. Sadece, bu coğrafya üzerinde projeleri, beklentileri olan ülkelerin oyunlarına gelen birtakım insanlar olmuştur. Burada da en büyük sorumluluk, bu işte aktif rol alan insanlara düşüyor. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, "Biz Türkiyeli değil, biz Türkiyeyiz" diyor. Türk bayrağı, al rengini Türk askerinin kanından aldığında, "bu kan hangi etnik kökene ait insanların kanıdır" diye bir ayırım yapılmadı. Bu bayrağa Kürt"ün de Türk"ün de sahip çıkması gerekir."

FARKLI YORUM

MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Muzaffer Çakmaklı ise Yılmaz Erdoğan"ın hümanist duygularla bu çağrıyı yaparken PKK"yı lanetleyemediğini belirtti. Çakmaklı, "PKK"yı lanetlemeyen hiçbir fikrin önemi yok. Mesele samimi olmada. PKK"ya karşı olduğunu söyleyenler, hiç olmazsa PKK kadar samimi, cesur olsunlar. Ben de Kürt kökenliyim. Kürt"ün Türk"le, Türk"ün Kürt"le bir sorunu yok ki. Her ikisinin PKK ve terörle sorunu var" diye konuştu.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar: Bu konuda bir gram katkıyı kim sağlıyorsa, sorunun çözümü için kim destek verirse ona saygı duyarım. Türkiye"de bu işin bitirilmesi gerekir. Bu sürece iyi niyetle yaklaşıp, çözüm ortaya koymak isteyen herkesin yanındayız. Türkiye"de artık bir grup marjinalin dışında hiç kimse huzurun ortadan kalkmasını istemiyor.

AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik: İyi niyetli olan her işe iyi niyetle bakarız. Bu sorun konusunda da hoşgörü ve barıştan yanayız. Ancak Güneydoğu sorununun, iki taraf olarak değerlendirilmesine karşıyım. Ortada, devlete ve kamuya düşen sorumluluklar var. İmtiyaz ve ayrıcalık kabul edilemez. Kürt kökenli bir sanatçımızın, ölümlere ilişkin verdiği mesaja katılmamak mümkün değil. Ancak bölge halkına da düşen görevler var.

Haber: Süleyman Demir
Kaynak: