BIST 9.718
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.436,69
HABER /  SPOR

Cemal Aydın ağır konuştu

Şike söylentilerine adı karışan Ankaragücü başkanı Cemal Aydın veryansın etti.

Abone ol Benden maç isteyen adamın gider nikahlı eşini isterim. Maç sattığımı kanıtlayan olursa adımı değiştirir bu ülkeyi terkederim. Samsun eski başkanı Adnan Ölmez başarısız oldu. Kimsenin yüzüne bakamıyor. Şimdi bunun faturasını başka yerlere kesmeye çalışıyor. Ayhan Bermek sazan balığı gibi. Milli Takım sorumlusu iken İstiklal Marşı'nda ağlamanın dışında Türk Futbolu'na ne katkısı vardı? Kulüpler Birliği üç aydır toplanmıyor. Özhan Canaydın bulunamıyormuş. Gündemlerinde hep federasyonla öpüşme var. Ayıp, yapamıyorsanız bırakın

Ankaragücü başkanı Cemal Aydın son günlerde kulübünün de adının karıştığı şike söylentileriyle ilgili sert çıktı. Aydın, Kulüpler Birliği Başkanı Özhan Canaydın, Futbol Federasyonu, üç büyük kulüp, medyada yer alan iddiaların sahipleri, Bıçakcı Federasyonu'nun Başkanvekili Hasan Doğan ve Ayhan Bermek'i yaylım ateşine tuttu.
Aydın, "Benden maç isteyen adamın gider nikahlı eşini isterim. Maç için pazarlık yapan namusunun da pazarlığını yapar. Ankaragücü kulübü başkanı olarak herhangi bir takıma maç sattığımı kanıtlayan olursa adımı değiştirir, ülkeyi terk ederim. Türkiye'de benim futbolcularımın alın terini pazarlık konusu yapacak hiç bir kuvvet ve kudret daha anasından doğmadı. Ağzı olan konuşuyor ama bu kadar kolay değil, hepsi hesabını verecek" dedi.
İşte Aydın'ın gündemi değiştirecek söylemleri ve iddialara verdiği yanıtlar:

Çamur atıyor
"Samsun eski başkanı Adnan Ölmez başarısız oldu. Memleketinde kimsenin yüzüne bakamıyor. Şimdi bunun faturasını başka yerlere kesmeye çalışıyor. Dünü unutuyor. 20 Haziran'da federasyona kendi imzasıyla gönderdiği yazıda 'Futbolun değerlerini sarsmam' diyor. Sonra çamur atıyor. Görev başındayken konuşmuyor şimdi ortayı çıkıyor. O günlerde bildiklerini anlatmadıysa kendisi de suçludur. Kemal Ünsal, Bülent Yavuz ve Adnan Ölmez'in buluştukları iddia edilen otelin sahibi Samsunlu Galip Asal. Hepsi Samsunlu. Defalarca o otelde çok kişi biraraya gelmiş. Neden onların isimleri yok da iki kişiye silah çekiliyor?"
"Ortamı fırsat bilip bulanık suda balık avlamaya çalışanlar var. Bunlar etten önce kazana atlıyor. Türk futbolunun itibarını yerle bir edenler şimdi 'federasyon istifa etsin' diyor. Siz daha millete yaptıklarınızın hesabını veremediniz. Kendi kongrenizde ibra olamadınız, korktunuz son genel kurul kurtardı sizi. Konuşurken biraz alnı terler insanın. Türkiye'de futbolu bitirdiniz. Hak-hukuk dediniz Sebat-Kayseri maçını bir gecede ibra ettiniz. Suçu iki futbolcuya yükleyip sıyrıldınız. Gökten zembille inenler toz olup gitti."
"Şimdi Ayhan Bermek'e de bakıyorum. Sazan balığı gibi o da atlamış. Suç ayrı, iddia ayrı, en iyi o bilir. Samsunspor Kulübü Başkanı Adnan Ölmez o günlerde 'Bermek bizi soydu, bitirdi, gasp etti' dediğinde ne yapıyordu? Arkadaş biri söylesin bana, milli takım sorumlusu iken İstiklal Marşı okunurken ağlamanın dışında Türk futboluna ne katkısı oldu? Şimdi temiz futbol diye ortaya çıkıyor."

'Ağzı olan konuşuyor'
"Lig başlıyor ağzı olan konuşuyor. Arkadaş zamanında konuşacaksın. Bir yerlere gelememiş, kurullara girememişsin, kokluyorsun işin neresinden girerim diye. İşte Oğuz Sarvan, işte Abdurrahman Arıcı. Bildiklerinizi bugün söylediğiniz için suçlusunuz. Federasyona bakıyorum, bazı isimler geçiyor, hemen Şike Tahkik Komisyonu'na havale. Tamam kardeşim size istifa edin demiyorum. Ama biraz aktif olun, kamuoyunun beklentilerine yanıt verecek girişimlerde bulunun. Olaya heyecan katın, herkesi kucaklayın. Yasal düzenlemeyi yapın ve kusurlu gördüklerinizi koparın. Ciddi olduğunuzu görelim. Ben görmüyorum. Beklemenin iyi sonucu doğuracağına inanmıyorum. Futbol federasyonu olayın ciddiyetinin farkında değil. Bu iş adım adım size geliyor. Cemal Aydın aynı kuvvette yanınızda olmayabilir."
"Üç büyükler oturmuş olup biteni seyrediyor. Anadolu kulüpleri zavallı. Hep alan durumuna düşürülüyor. Eğer bir teşvik varsa veren kim? Ama onlardan hiç ses yok. Çünkü veren onlar. Diğer takımları hırpalıyorlar, kucaklarına yorgun gelsin istiyorlar. Biri almışsa primi veren daha suçlu. Susacağınıza vermediğinizi söyleyecek kadar yürekli olun. Verdiyseniz de delikanlıca çıkın anlatın. Ne güzel seyrediyorlar."

Ortalık toz duman
"Ortalık toz duman olmuş, Kulüpler Birliği üç aydır toplanmamış. İki garibanın üzerine iş yıkılmaya çalışılıyor, hedef başka onlardan ses yok. Tüzük değişikliği yapılmış ama Haziran ayında genel kurulu toplamamışlar. Neden? Başkan Özhan Canaydın'ı imza için bulamamışlar. Sorunları olan kulüpler değil mi? Sen kulüpleri temsil etmiyor musun? Federasyon ve Kulüpler Birliği'nin biraraya gelip olayları görüştüğünü, bir sonuç çıkardığını duyan var mı? Bu nasıl iş? Birliğin gündeminde federasyonla öpüşme, MHK ile tanışma, ötekiyle yanaşma var. Bu mudur görevi? Ayıp, yapamıyorsanız bırakın."