BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.442,57
HABER /  POLİTİKA

PKK nemasını kaybediyor

Terörle mücadeleye değinen Başbakan Erdoğan ilginç saptamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de terörün, enstrümanları ellerinden alındığı için zafiyete uğramasından kaynaklandığını belirterek, ''Biz Bahçerasaray'a da Şemdinli'ye de aşığız. Edirne'ye, Sinop'a, İç Anadolu'ya, Akdeniz'e, her yere Egesine, Batısına da sevdalıyız. 780 bin kilometrekareye sevdalıyız. Bu böyle biline'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, partisinin Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen ''21. Yüzyılın Kentleri İçin Büyük Buluşma'' konulu toplantıya katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin önemine değindi. Son dönemlerde terörün Türkiye'de varmak istediği bir hedef bulunduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, terörün enstrümanları ellerinden alındığı için zafiyete uğramasından kaynaklandığını belirtti.

Yıllarca, ''Yol, sağlık hizmeti yeterli olmadığı için bölgenin geri kaldığını'' ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Sen Güneydoğulusun, Doğulusun, Kürt olduğun için dışlanıyorsun'' denildiğini ve bu şekilde halkın istismar edildiğini söyledi. ''Bu istismar enstrümanlarından nemalanıldığını'' kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Bu nemalarını kaybettiler. Niye, Türkiye'nin dört bir yanında eğitim, sağlık gibi alanlarda çalışmalar var'' dedi.

Van'a yaptığı bir ziyarette Bahçesaray Belediye Başkanı ile yaptığı sohbeti anlatan Başbakan Erdoğan, bu ilçenin yolunun 11 ay kapalı kaldığını, halkın bu nedenle büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Ancak iktidarları döneminde yolun yeniden yapıldığını, mağduriyetin giderildiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Biz Bahçerasaray'a da Şemdinli'ye de aşığız. Edirne'ye, Sinop'a, İç Anadolu'ya, Akdeniz'e, her yere Egesine Batısına da sevdalıyız. 780 bin kilometrekareye sevdalıyız. Bu böyle biline...'' diye konuştu.