BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Vural uyum yasalarına çattı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, olayların altında AB uyum yasalarının yattığını savundu.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, ''Doğu ve Güneydoğu'da meydana gelen olaylar, Türkiye'nin huzur ve güven ortamını bozmaktadır. Bunun sebebi de AB uyum yasaları altında çıkartılan yasalardır'' dedi.

Partisinin il kongresine katılmak üzere Uşak'a gelen Oktay Vural, düzenlediği basın toplantısında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da meydana gelen olayları değerlendirdi.

Hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarının Türkiye'ye bedel ödettirdiğini öne süren Vural, şöyle konuştu:

''Bugün Doğu ve Güneydoğu'da meydana gelen olaylar, Türkiye'nin huzur ve güven ortamını bozmaktadır. Bunun sebebi de AB uyum yasaları altında çıkartılan yasalardır. Güvenlik görevlilerimizin elleri kolları bağlanmıştır. Ülkemizde terörü ve terör örgütlerini destekleyen belediye başkanları görev başındadır ve halkı tahrik etmektedir. Türkiye bu oyuna düşmeyecektir. MHP olarak bu oyuna düşülmemesi konusunda halkımıza gerekli uyarıları yapıyoruz. Devletimiz Doğu ve Güneydoğu'da gerekli tedbirleri almalı ve otoritesini hakim kılmalıdır.''

Bölgedeki vatandaşları birbirine kırdırmak için ''tuzak'' kurulduğunu öne süren Vural, halkın bu tuzağa düşmemesini devletin sağlaması gerektiğini bildirdi. Şemdinli İddianamesi'ne de değinen Vural, bu iddianamede yer alan
ifadelerin, ''Türkiye'de ilk defa yargı aracılığı ile terörle mücadeleyi sorgulama'' durumu yarattığını ileri sürdü.

Bu arada, MHP Uşak İl Kongresi başladı. 598 delegenin oy kullanacağı MHP 7. Olağan İl Kongresi'nde, halen il başkanlığını yürüten İbrahim Cevher ile Ahmet Nihat Kaya'nın listeleri çekişecek.