BIST 10.537
DOLAR 32,55
EURO 35,40
ALTIN 2.439,08
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Büro-Senden hükümete eleştiri

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş Türkiye'de 1 milyon yabancı uyruklunun çalıştığını söyledi.

Abone ol

Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Türkiye'de 1 milyon yabancı uyruklunun, kaçak işçi olarak çalıştığını öne sürdü.

Yokuş, Türk Büro-Sen Adana Şubesi'nce düzenlenen eğitim eminerinde, hükümetin 3,5 yıllık iktidarı boyunca ülkeyi ekonomik anlamda daha da geri götürdüğünü iddia etti. Başbakanın iktidara geldiği gün ''3 yıl sonra herkes
rahatlayacak'' dediğini belirten Yokuş, ''Ancak bugün gelinen noktada bırakınız halkın ekonomik refahını artırmalarını, iktidara geldikleri günden daha da geri götürmüşlerdir. 59. Hükümet, milletimizin geleceğini karartmaktadır. Bu hükümet milletimizin üzerine yük haline gelmiştir'' dedi.

Türkiye'nin yanlış politikalar nedeniyle ''kaçak istihdam'' ve ''kaçak mal cenneti'' haline geldiğini iddia edilen Yokuş, ülkede 7,5 milyon kişinin sigortasız, 1 milyon yabancı uyruklunun kaçak işçi olarak çalıştığını savundu.

Kamu Reformu Yasa Tasarısı'nı da eleştiren Yokuş, şunları kaydetti: ''Kamu görevlilerini devletin üzerinde bir yük olarak gören iktidar, kamu çalışanlarının maaşlarına ve sosyal güvencelerine göz dikti. Hükümet, Kamu Reformu Yasa Tasarısı ile memur güvencesini ortadan kaldırmaya, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Reformu Yasası ile mezarda emekliliğin yolunu açmaya çalışmakta, memurların sağlık giderlerinin tamamını maaşlarından almak için hazırlık yapmaktadır.''

Teksif-İş Toplantı Salonu'ndaki seminere, Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, Türk Büro-Sen Adana Şube Başkanı Turhan Topalhan ve üyeler katıldı.