BIST 10.576
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.426,73
HABER /  POLİTİKA

Hacaloğlu Erdoğanı uyardı

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, Başbakan Erdoğan'ı uyardı.

Abone ol

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, Merkez Bankası Başkanlığı'na yapılacak atamanın gecikmesinin ekonomiye yüksek bedel getireceğini, bundan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Hacaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Bankası Başkanı ile ilgili atama sürecine değindi. Merkez Bankası'nın bağımsız bir kurum olarak, piyasalarda faiz ve kur dengelerinin oluşumunun, para politikasının krizlere yol açmadan sürdürülmesinin sorumlusu olduğunu vurgulayan Hacaloğlu, ''Başbakan, Merkez Bankası'na başkan atanmasını bugüne kadar geciktirdi, hala geciktirmeye devam ediyor. Bu tavrı ile Başbakan, atamadaki gecikmenin ekonomimize yüksek bedelinin tek sorumlusu olmaktadır'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın atama ile ilgili olarak, ''Mecelle'de bir kaide var. Bizim hukukumuza da oturmuştur. Uzlaşma sağlanamazsa vekil üye ile de işler yürür'' diye açıklama yaptığını ifade eden Hacaloğlu, şunları kaydetti:

''Başbakanı uyarıyoruz; Merkez Bankası'nı, halen bin 742 bürokratla yapmakta olduğu gibi, vekaletle yürütmeye kalkarsa, Başbakanın ekonomiden hiç anlamadığı bir kez daha kanıtlanmış olur. Çünkü Merkez Bankası, ekonominin rotasını belirleyen amiral gemisidir, uzaktan kumanda ile Al Baraka'dan feyiz almış emir erleri veya ağabeyi ile yönetilemez. İç ve dış piyasalar bu hatayı derhal suratınıza çarpar.''

Hacaloğlu, Başbakan Erdoğan'ın önereceği ikinci ismin kabul  edilmemesi durumunda ''mevcut vekil ile yola devam ederiz'' mesajını vererek, ''Adeta Cumhurbaşkanı'na aba altından sopa gösterdiğini'' ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın ''Mecelle hukukuna sarılarak, bir kez daha gerçek kimliğini ortaya koyduğunu'' savunan Hacaloğlu, ''Laik Cumhuriyetimizin, TBMM'de yemin etmiş Başbakanı'nın, Atatürk Cumhuriyeti devrim ve ilkeleri yerine siyasi İslam referansına sığınma arayışını içimize hiç sindiremiyoruz. Başbakan'ın bu tavrını şiddetle kınıyoruz '' dedi.