BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK bu yöntemi ilk kez kullandı!

PKK'nın termal kameralara yakalanmamak için bulduğu yöntem herkesi çok şaşırttı

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kesimindeki askeri birliklere dün sabah saatlerinde PKK'lı teröristler tarafından ağır silahlarla düzenlediği ve 8 askerin şehit olduğu, 19 askerin de yaralandığı saldırıda ölü ele geçirilen PKK'lı teröristlerin üzerinden şemsiyeler çıktı.

Daha önce vücutlarına naylon saran PKK'lı teröristlerin, ilk kez termal kameralara karşı şemsiye kullandıkları belirlendi.

PKK'lı teröristlerin böylece termal kameralara yakalanmamak için farklı yöntem uyguladıklarının anlaşıldığını belirten yetkililer, "PKK, bunu yeni keşfetti ve ilk kez bu olayda kullandı. Teröristler siyah renkli şemsiyeleri açıp önlerini tutuyor ve hafif çömelerek şemsiye arkasına gizlenerek yürüyor. Siyah renkli şemsiyeler vücut ısısını kapattığı için termal kameralar tarafından tespit edilemiyor" dedi.

5 BİN ŞEMSİYE ALINMIŞ

Güvenlik ve istihbarat birimleri yaklaşık 2 ay önce PKK'nın Kuzey Irak'ta toplu şemsiye alımı yaptığını belirledi. Siyah renkte özel yapılan 5 bin şemsiye alan PKK'nın bu şemsiyeleri eyleme katılacak olan teröristlere dağıttığı belirtildi.

Jandarma Özel Harekat Timlerinin sıcak takip sırasında bir kaç noktada sıcak takip yaparken Kuzey Irak sınırları içine girdi. Burada da teröristlerle çatışmalar yaşandığı ve operasyonların sürdüğü kaydedildi.

ŞIRNAK'TAKİ HAREKETLİLİK

Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan sınır birliklerine yapılan asker ve mühimmat sevkıyatı bugün de sürdü. Şırnak'tan havalanan helikopterler, Kuzey Irak'ın sınır hattında bulunan Siyah ve Düğün ile Cudi Dağları'na yönüne askeri timleri taşıdı.

Hakkari Dağlıca'da dün sabaha karşı 8 askerin şehit edildiği saldırı ardından Şırnak bölgesinde dün başlayan askeri sevkıyat ve hava hareketliliği bugün artarak devam etti. Özellikle Kuzey Irak'ta bulunan Sinaht, Haftanin bölgelerinin karşısındaki Türkiye tarafında bulunan Siyahkaya, Düğün ve Cudi Dağları'na 10'ar dakika arayla Sikorsky helikopterleriyle özel eğitimli birlikler sevk edildi. Cudi Dağı zirvesinden sabah saatlerinden itibaren yükselen dumanlar, Cizre İlçesi'nden görüldü. Öte yandan Şırnak-Cizre arasında sürekli olarak askeri araçlar, sinyal karıştırıcı jammer eşliğinde sürekli devriye görevi yapmaya başladı.