BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekiller kampa giriyor

CHP Grubu’nun basına kapalı yapılan grup toplantısında yeni anayasa çalışmaları ve terör konusu masaya yatırıldı.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre Meclis kapanır kapanmaz Ankara dışında kamp yapılacak.

CHP Grubu basına kapalı toplandı. Yaklaşık 1.5 saat süren kapalı grup toplantısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı. Edinilen bilgiye göre toplantıda yeni anayasa çalışmaları ve terör konusu masaya yatırıldı.

“GEREKTİĞİNDE ÇEKİLMEYİ BİLMEMİZ LAZIM”

Edinilen bilgiye göre Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, “Öcalan’a ev hapsi konusu çok büyük bir sıkıntı. Öcalan’a ev hapsi söylemi yanlış. Kabul edemeyiz. Söylemlere dikkat etmeliyiz. Terörle mücadeleyi esas almalıyız. AKP ve CHP ile olmaz, çözülemez. Anayasa çalışmaları ve terör konusunda yol haritasını birlikte yapmalıyız. Biz demokratik geleneklere sahip bir partiyiz. Birlikte karar vermeliyiz. Anayasa konusunda AKP’nin samimiyetsizliği açık. Gerektiğinde çekilmeyi bilmemiz lazım” dedi.

Edinilen bilgiye göre Antalya Milletvekili Gürkut Acar da, “Partinin geleceğinden endişe ediyorum. Daha önce baraj altında kalmıştık, yine aynı şeyleri yaşamayalım” dedi.

Edinilen bilgiye göre bazı milletvekilleri de, “Bizim işimiz yasama, bazı konuları da Genel Başkan’a, MYK’ya bırakalım” diyerek tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre Meclis kapandığında Ankara dışında CHP’li milletvekilleri kampa girecek ve yeni anayasa çalışmaları başta olmak üzere gündemdeki konular masaya yatırılacak.