BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  GÜNCEL

PKK bombacısı yakalandı

Mersin'de terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda PKK bombacısı kıskıvrak yakalandı.

Abone ol

Mersin'de, terör örgütü PKK'nın yurtdışı kamplarında bomba yapımı tekniklerini öğrendiği ve eylem hazırlığında olduğu belirtilen 1 kişi ile örgüte yardım ve yataklık yaptıkları öne sürülen 2 kişi, tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu, terör örgütünün yurtdışındaki kamplarında, bomba yapım teknikleri eğitimi aldıktan sonra sansasyonel nitelikli eylemler yapmak üzere Mersin'e geldiği tespit edilen, üzerinde sahte kimlik bulunan M.A. ile örgüte yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen S.K. ve R.Ö. yakalandı.

Açıklamada, zanlılarla örgütsel faaliyetlerde kullandıkları 2 cep telefonu, 2 bin 300 dolar, 45 YTL ve örgütsel belge ele geçirildiği belirtildi. Sorgulamaları tamamlanan zanlıların, ''terör örgütü üyesi olmak, örgüt adına faaliyetlerde bulunmak ve bombalı eylem hazırlığı içinde olmak'' suçlarından sevk edildikleri mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, terör örgütü ve yandaşlarının, son günlerde ülkenin huzur ve güven ortamını bozma eğilimi içinde olduklarını, Mersin'de muhtemel eylemleri önlemek, vatandaşın huzurunu sağlamak ve kamu düzeninin esenliği açısından bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla gerekli tedbirleri aldıklarını bildirdi. Ekizer, vatandaşların polise duyduğu güven ve verdiği destekle huzur ve güven ortamının bozulmasına fırsat verilmeyeceğini kaydetti.

AA