BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Piyasa sahte kaynıyor

Gaziantep'te kalpazan çetesi çökertildi. Çete piyasaya 50 bin adet sahte 50 ve 100 YTL sürmüş.

Abone ol

Gaziantep'te piyasaya sahte para sürmeye çalıştıkları iddiasıyla, biri kadın 10 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, piyasaya çok miktarda sahte YTL sürmeye çalıştığı belirlenen bir şebekeye karşı kentin değişik noktalarında ''Mavi Gömlek'' adlı bir operasyon düzenledi.

Operasyonda, Salih K, İsmail K, Kamile Z, İrfan Ş, Halil Ş, Şeref Ç, Fevzi K, Ahmet K, Ali K. ile Mustafa Ş. yakalanarak gözaltına alındı.
Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, 31 adet sahte 100 YTL, 25 adet sahte 20 YTL, bir adet ruhsatsız tabanca, bir adet sahte nufus cüzdanı ile sahte SSK sicil kartı ele geçirildi. Zanlıların Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Yetkililer, yakalanan 10 zanlının 4 aydır İstanbul'dan partiler halinde getirdikleri yaklaşık 50 bin adet sahte 50 ve 100 YTL'yi piyasaya sürdüklerinin belirlendiğini bildirdiler. Sahte paraların bulunması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü, bu konuda vatandaşların alışverişlerde daha dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi.