BIST 10.644
DOLAR 32,15
EURO 35,09
ALTIN 2.524,24
HABER /  GÜNCEL

Organ bağışı internette

İzmir, organ bağışı düzeyinin artırılması noktasında önemli bir adım daha atıyor.

Abone ol

Türkiye'deki kadavradan donör çıkarma oranında ilk sırada yer alan İzmir, organ bağışı düzeyinin artırılması noktasında önemli bir adım daha atıyor.

Organ bağışının öneminin vurgulanması ve toplumda bu konuda bilinç oluşturmak amacıyla Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi'nin başlattığı ''Organ Bağışı Kampanyası'' çerçevesinde, internet sitesi kurulacağı bildirildi.

Organ Bağışı Kampanyası Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de organ bağışı düzeyinin gelişmiş ülkelere oranla son derece düşük olduğunu belirtti.

Sadece İzmir'in bu konuda ülke geneline göre farklılık gösterdiğini ve kampanyayla bunu daha iyi bir seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Kavaklı, tüm Türkiye'de milyon kişide 2 kadavra donör elde edilebilirken, bu sayının İzmir'de 17 olduğunu ve bunun Almanya ve İngiltere'nin de üzerine olduğunu kaydetti.

Bu rakamın tüm ülkede elde edilen kadavra donör sayısının üçte birine karşılık geldiğine dikkati çeken Doç.Dr. Kavaklı, organ bekleyen hasta sayısı dikkate alındığında bu oranın ülke genelinde artırılması gerektiğini ifade etti.

Kampanya çerçevesinde bu hedefe yönelik çalışma başlattıklarını dile getiren Doç. Dr. Kavaklı, organ bağışı kampanyasının yaygınlaşması için gelecek hafta içinde bir internet sitesi kurulacağını bildirdi.