BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Baydemir kafa karıştırdı

Polis kutlamalarına Baydemir katılmadı. Davet edildiği söylenmesine rağmen, Baydemir, "Davet yok" dedi.

Abone ol

Diyarbakır Valisi Efkan Ala, “Terör ile demokrasi arasında tercih yapamayanların demokrasi talep etme hakkı olamaz'' dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir, ‘Polis günü’ törenlerine davet edildiği halde katılmazken, hiç bir belediye görevlisi de katılmadı. Törenden sonra bir grup polis okulu öğrencisi Valilik’ten Ofis semtine kadar ‘En büyük Türkiye’ ve ‘Şehitler ölmez, vatandan bölünmez’ diyerek yürüyüş yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu'ndan açıklamada ise polis günününe Belediye Başkanı Baydemir'in davet edilmediği belirtilerek, “Davet edilseydi Başkan gitmek için hazırlığını yapmıştı'' denildi.

Polis günü kutlamaları Diyarbakır Valiliği önünde yapıldı. Çok sayıda polis ailesinin katıldığı törenlerde, tören geçişi yapan polislere karanfiller atıldı. Polis üniforması giydirilen çocuklar da tören geçişi sırasında protokolü selamladı.

Diyarbakır Valisi Efkan Ala, zor bir dönemde ve zor koşullarda görev yapan Diyarbakır polisini kutladığını belirterek, şöyle dedi: “Bütün zorluklara rağmen görev yaparken, vatandaş ile teröristleri ayırmada özen gösteriyorsunuz. Terörle mücadele ederken, kurulan tuzaklara düşmeden ne yapacağığnı bilen polistir. Bunun adı; adam gibi işini yapmaktır. Çocukları kullananlarla diğer vatandaşları birbirinden ayırt ettiler. Terörle demakrasi arasında ayrım yapmayanları biliyoruz. Bu sorumluluklarını bilmeyenlere hatırlatmamız gerekiyor. En önemli düşman terördür. Diyarbakır’da yaşananlar bundan sonra sürmesin. Esnaf bunları haketmiyor. Terörle demokrasi arasında tercih yapamayanların demokrasi talep etme hakları olamaz.'' Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, huzur ve güveni, düzeni bozmak isteyen bazı karanlık şer odaklarına geçit vermeyeceklerini belirterken, “Sizler devlet otoritesinin meşru gücü olarak hukuk çerçevesinde toplumun huzur ve güvenliği için canınız ve kanınız pahasına görev yapmaktasınız'' dedi.
Vali Ala, polis eşlerine seslenirken de “Eşlerinize verdiğiniz destekten dolayı sizi tebrik ediyorum. Acil ihtiyaçlarını biliyorum ve karşılayacağız“ dedi.
Törenden sonra polis okulundaki 200 kadar öğrenci Diyarbakır Valiliği'nden Ofis semtine doğru yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları bulunan öğrenciler, yürüyüş yaparken ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Burası Türkiye’ diye slogan attı. Bazı polis eşlerinin de destek verdiği gösteride, yoldan geçen polis araçları da sirenlerini çaldı. Ofis semtinde durarak eylemlerini sürdüren öğrenciler daha sonra dağıldı.