BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

PKK silah pazarlığında

PKK, Ürdünlü kaçakcılardan 50 milyon dolarlık silah alacağı iddia edildi. Hedef tüm Türkiye'de eylem...

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın, büyük kentlerde eylem yapmak için güvenlik güçlerinde hiçbir kaydı ve sabıkası bulunmayan teröristleri Kuzey Irak’taki Kandil Dağı’nda eğittiği, bu saldırılarda uzaktan kumandalı oyuncak araçları seçeceği belirtildi.

Bu gelişmeler üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK’lı teröristlere karşı Irak ve İran sınırında kapsamlı önlem aldığı, Kayseri, Bolu ve Isparta’dan gelen komando birliklerinin Hakkâri’nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçeleri ile Şırnak’ın sınır bölgelerinde konuşlandırıldığı kaydedildi. Güvenlik güçleri yaptıkları istihbaratlarda Doğu ve Güneydoğu'da çatışmaya girmekten kaçınan PKK’nın büyük şehirlerde ses getirecek bombalı eylemlere hazırlındığını belirledi. PKK'nın bu eylemlerde daha önce güvenlik güçlerinde kaydı ve sabıkası olmayan örgüt üyelerini seçip Kandil Dağı’ndaki kampta eğitime aldığı saptandı. Bomba yapma konusunda eğitim alan 10 teröristin özellikle büyük kentleri hedef almayı planladığı bildirildi. Teröristlerin bu saldırılarında uzaktan kumandalı oyuncak araçları kullanmayı planladığı, patlayıcı yapımında kullanılan nitrik asit bulmak için özelikle Irak’ta arayış içine girdiği tespit belirtildi. Güvenlik güçleri, bu istihbarat üzerine tüm illeri uyarırken, gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.

SİLAH PAZARLIĞI
Terör örgütün, uzaktan kumandalı eylemler için hazırlık yaptığı, dağ kadrosundaki teröristleri de silahlandırmak için harekete geçtiği öne sürüldü. Güvenlik birimleri, PKK'nın Ürdünlü bir silah kaçakçısıyla yaptığı pazarlıkta 50 milyon dolarlık silah alımı için anlaşma sağladığını belirledi. Ürdünlü silah kaçakçının ismi istihbarat birimleri tarafından tespit edildi.

PKK'lı üst düzey yöneticilerinin, teröristlerin Irak ve Iran’dan özelikle gece geç saatlerde Türkiye’ye geçerken termal kameralara yakalanmaması için özel giysiler almak için Avrupa ülkelerinde arayışlarda bulunduğu öne sürüldü. Termal kameraların ıslanan kişileri tespit edemediğini düşünerek yağmurluk almak için Avrupa’daki yandaşlarına talimat verdiği ifade edildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK’lı teröristlere karşı Irak ve İran sınırında kapsamlı önlem aldığı, Kayseri, Bolu ve Isparta’dan gelen komando birliklerinin Hakkâri’nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçeleri ile Şırnak’ın sınır bölgelerinde konuşlandırıldığı kaydedildi.

Milliyet