BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PKK artık silah bırakmalı

Almanya Büyükelçisi Cuntz: PKK'nın silah bırakma zamanı geldi.

Abone ol

ALMANYA Federal Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Eckart Cuntz, PKK'nın Türk topraklarına saldırıda bulunma ve silah kullanmayı bırakma zamanı geldiğini söyledi. Büyükelçi Cuntz, Türkiye'nin sukunet içinde Irak hükümetiyle diyalog arayışına girerek çözüm aramasını da takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Siemens'in işbirliğiyle düzenlenen Adana-Almanya İşbirliği Günü için kente gelen Büyükelçi Cuntz, gazetecilerin gündemdeki Kuzey Irak ve PKK'yla ilgili sorularına yanıt verdi.

Almanya'nın terör konusunda Türkiye'nin yanında yer aldığına vurgu yapan Cuntz, “Artık PKK'nın silah bırakma zamanı gelmiştir. Türk topraklarına bu şekilde saldırıda bulunma ve bu şekilde silah kullanma zamanı artık bitmiştir. Terörle mücadele konusunda Almanya ve Türkiye güvenlik makamları çok yakın işbirliği içindeler. Türkiye bir hukuk devletidir, demokratik bir devlettir" dedi.

Büyükelçi Eckart Cuntz, Türkiye'de terör nedeniyle yaşanan acıları paylaştıklarını belirtirken, bunu ifade etmek için bir kaç gün önce Eskişehir'de bir şehit cenazesine katıldığına dikkat çekti.