BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.424,05
HABER /  GÜNCEL

Şehidin kaderi şaşkına çevirdi

Dağlıca'daki o hain pusudan sağ kurtuldu. Şehitlerin acısı ile Şırnak'a gönderildi... Ve orada...

Abone ol

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda şehit olan 30 yaşındaki Jandarma Komando Astsubay Halit Özçelik’in, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca Bölgesinde 12 askerin şehit düştüğü birlikte görev yaptığı ortaya çıktı.

Şırnak’ın Cudi Dağı’nda dün teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Elazığlı Jandarma Komando Astsubay Halit Özçelik’in Ordu’da yaşayan ailesi sinir krizi geçirdi.

ŞEHİTLERİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞARKEN ŞEHİT DÜŞTÜ

Şehit astsubay Halit Özçelik’in Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesinde 12 askerin şehit düştüğü ve 16 askerin de yaralandığı saldırıda bölgede görevde bulduğu ve çatışmadan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Eşi Duygu Özçelik’in kardeşi Bülent Gönül, “Eniştem ile 3 gün önce telefonla görüştüm. İyi olduğunu söyledi. Eniştem 12 askerimizin şehit düştüğü Dağlıca’da da görevdeydi. 3 gün önce görüştüğümde de bu olayı anlatıp üzüntüsünü dile getirmişti. Hatta 12 askerimizin de işlemlerini eniştem yapmış. Şehitlerimizi ailelerine teslimi sırasında da bulunmuş. Bu olaydan sonra da asıl birliği olan Şırnak’a geri dönmüştü. Haberi dün akşam bize ablam verdi. Eniştemin şehit düştüğü haberini alınca şoke oldum. Ne diyeceğimi bilemedim. Kader peşini bırakmadı. Hepimizin başı sağolsun” diye konuştu.

TÖRENİ BIRAKIP ÇATIŞMAYA GİTTİ

Şehidin kayınpederi 52 yaşındaki Cevdet Gönül ise damadının dün gündüz saatlerinde Şırnak’ta yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında görev aldığını belirterek, “Kızımla dün görüştüm. Bayramı kutlamak için törenlere katılmışlar. Daha sonra damadım kutlamaları yarıda bırakıp çatışmanın olduğu bölgeye gitmiş. Sonra da bize acı haber geldi” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

‘BENİ ORDU’YA GÖMÜN’ VASİYETİ

Aslen Elazığlı olan şehit Halit Özçelik’in Ardahan’da polis memuru olarak görev yapan kardeşi Ahmet Özçelik, acı haberi alır almaz perişan oldu, ağabeyinin kendisine vasiyet ettiğini şehit düştüğünde Ordu’ya gömülmek istediğini belirterek, “Sürekli telefonla görüşüyorduk. En son bir kaç gün önce görüştüğümde bana ‘şehit olursam beni Ordu’da toprağa verin’ diyerek vasiyette bulundu diyerek gözyaşı döktü.