BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Muhsin Ertuğrulda perde indi

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, 'Tozlu çizmeler' oyunu ile perdelerini kapattı

Abone ol

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, perdelerini, Şehir Tiyatrolarının ''Tozlu Çizmeler'' adlı oyununun Cumhuriyet galasıyla kapattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının, Cumhuriyet'in 85. yıl dönümü kutlamaları için hazırladığı ve yönetmen Engin Uludağ'ın sahneye taşıdığı ''Tozlu Çizmeler'' adlı oyunun Cumhuriyet galası, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde yapıldı.

Yıkılıp yerine yenisinin yapılacağı 2009 yılı Ekim ayına kadar oyunlarına ara verecek Muhsin Ertuğrul Sahnesi, son kez perdelerini bu galayla açmış oldu. Dekor tasarımını Sabahat Çolakoğlu, kostüm tasarımını Aysel Doğan, dramaturg Gökhan Aktemur, ışık tasarımını Vahit Geyik ve efekt tasarımını Can İşitmen'in yaptığı oyunda; Levent Üzümcü, Ertuğrul Postoğlu, İbrahim Can, Yıldıray Şahinler, Kutay Kırşehirlioğlu, Aslıhan Kandemir, Caner Çandarlı, Emre Narcı ve Ayşegül İşsever rol alıyor.

1. Dünya Savaşı ve İstanbul'un işgalinin Türk insanı üzerindeki etkilerini anlatan oyunun galası, Haldun Dormen, Göksel Kortay ve Lale Belkıs'ın da aralarında bulunduğu birçok tiyatro ustasını bir araya getirdi.

Bu arada, galaya gelen tiyatro sanatçıları ve tiyatroseverler, sahnenin önündeki Muhsin Ertuğrul'un büstünün bulunduğu alanda mum yaktı.