BIST 10.259
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.432,38
HABER /  DÜNYA

Bush kafayı sıyırmış!

Demokrat Parti başkan adaylarından Kucinich'ten Bush'a deli benzetmesi

Abone ol

ABD'de, Demokrat Parti başkan adaylarından Dennis Kucinich, ABD Başkanı George W. Bush'un akıl sağlığından kuşku duyduğunu söyledi.

Dennis Kucinich, The Philadelphia Inquirer Gazetesi'nin yayın kuruluna verdiği demeçte, George W. Bush'un ''akıl sağlığı konusunda sorular sormaya başlamamız gerektiğine cidden inanıyorum. Ortada bir sorun var. Sözlerinin gerçek (hayatta) bir etkisi olduğunu anlamış görünmüyor'' dedi.

Kucinich, bu yorumları, Bush'un ''3. Dünya Savaşı çıkma olasılığı'' ile ilgili açıklamaları konusunda yaptı. Bush, İran'ın nükleer silah yapmaya yetecek teknolojiye sahip olmasının engellenmemesi durumunda, 3. Dünya Savaşı çıkabileceğini ileri sürmüştü.

Bush'un akıl sağlığıyla ilgili sözlerinin ''sorumsuzluk'' olduğunu düşünmediğini belirten Kucinich, ''Şiddetle ilgili ifadelerinde sorumsuz olan biri ABD Başkanı olamaz. Bakıma ihtiyacı olan birçok insan var, belki o da bunlardan birisidir. Eğer bir sorunu varsa, o zaman bizim de bir sorunumuz var demektir. Bu benim için ciddi bir sorun'' diye konuştu.