BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.517,76
HABER /  DÜNYA

Peygambere küfredene bomba

İkinci "Şeytan Ayetleri" denen kitabı yazan kadının evi bombalandı. Bakın kitapta neler anlatılıyordu?

Abone ol

“Medine’nin Mücevheri” isimli kitabın yayıncısı Martin Rynja’nın Islington’daki evine dün bombalı bir saldırı düzenlendiği bildirildi. Saldırının ardından çıkan yangının itfaiye ekiplerince söndürüldüğü, ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı.

Polisin saldırının ardından başlattığı operasyonda 22, 30 ve 40 yaşlarında üç kişinin terörle mücadele yasasına muhalefetten gözaltına alındığı, bu kişilere ait ev ve iş yerlerinde aramalar yapıldığı belirtildi.

HZ. MUHAMMED'İN HZ. AYŞE'YLE İLİŞKİSİNİ ANLATIYORDU

Amerikalı gazeteci Sherry Jones tarafından kaleme alınan “Medine’nin Mücevheri” adlı roman, Hazreti Muhammed’in eşi Hz.Ayşe ile ilişkisini anlattığı için Müslümanların tepkisine neden olmuştu. Kitap Hazreti Aişe’nin 6 yaşındayken Hz. Muhammed’le nişanlanmasıyla başlayan Hz. Muhammed’in ölümüne kadar olan süreci mahremiyet gözetmeksizin anlatıyordu.

ABD’DE YAYINCI ŞİRKET GERİ ÇEKMİŞTİ

Jones, tartışmalar üzerine, İslam dinine ve Hz. Muhammed’e saygılı olduğunu, kitabının kültürler arasında bir köprü kurmasını istediğini savunmuştu.

İslam tarihini yanlış yorumladığı yolunda eleştirilere maruz kalan kitap, ABD’deki yayıncı şirket tarafından geri çekilirken, Sırbistan’da da basıldıktan sonra toplatılmıştı.