BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.517,76
HABER /  GÜNCEL

İnaboluda gökten bıldırcın yağdı

Genelde Karadeniz kıyılarında yaşanan bıldırcın yağmuru bu kez İnebolu'da yaşandı. Gökten bıldırcın yağdı...

Abone ol Kastamonu'nun İnebolu İlçesi'nde yağmurla birlikte gökyüzünden bıldırcın yağdı. Rusya'dan göç eden bıldırcın sürüleri, Karadeniz'i aşıp bir de şiddetli yağmura yakalanınca, yorgunluktan sapır sapır döküldü.

İnebolu'da dün gece yarısı başlayıp, sabah saatlerine kadar süren sağanak yağmurla birlikte gökyüzünden bıldırcın da yağdı. Şiddetli yağmur nedeniyle bıldırcın sürülerinin görülmemiş akını, sabah saatlerine kadar sürdü. Rusya'dan Afrika'ya doğru göç etmeye başlayan onbinlerce bıldırcın, şiddetli yağmura yakalanınca sokaklara, bahçelere ve evlerin balkonlarına döküldü. Saat 01.00'den sabahın erken saatlerine kadar devam eden bıldırcın yağmuru, İnebolulular'ı şaşırttı.

Evlerinden çıkan ilçe sakinleri, sahura kadar gezerek yağmurla birlikte dökülen bıldırcınları toplamaya koyuldu. İneboluluar, önlerine düşen bıldırcınları toplamaya yetişemezken, jandarma ve polis ekipleri de gece boyunca devriye gezerek ışık ve sahte kuş sesi çıkaran cihazlar kullanarak bıldırcın avlayanların peşine düştü. Jandarma, yasak yöntemlerle kuş avlayanların malzemelerine el koyarak haklarında işlem başlattı.
Bıldırcın yağmurundan kedi ve köpekler de nasibini aldı. Evlerin duvarlarına ve elektrik tellerine çarpan yüzlerce bıldırcın da telef oldu.