BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,52
HABER /  GÜNCEL

Konyada ucuz prinç kuyruğu

TMO tarafından Konya'da satışa sunulan ucuz pirinç, şehir merkezinde uzun bir kuyruğa neden oldu.

Abone ol Konya'daki Kayalı Park Meydanı'nda Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından kamyon kasasında kilosu 1,5 YTL'den satışa sunulan pirinci almak isteyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturuyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, hizmet binası önündeki yolda devam eden yol yapım çalışmaları nedeniyle, vatandaşa hizmet vermekte sıkıntı çeken TMO Konya Şubesi, Valilik ile yapılan görüşmeler sonucunda Konya'nın en işlek yerlerinden Kayalıpark Meydanı'nda kamyon kasasında pirinç ve kırmızı mercimek satmaya başladı.

Kamyon kasalarında satışa sunulan pirince büyük ilgi gösteren vatandaşlar, uygulamanın çok yerinde olduğunu ve sürekli devam etmesi gerektiğini söylediler.

Piyasadan daha ucuz da olsa önceleri çok az sayıda kişinin TMO'ya gittiğini belirten bazı vatandaşlar, ancak merkezi bir yerde satışın yapılması durumunda hem TMO'nun hem de vatandaşın kazançlı çıkacağını ifade ettiler.

Tayvan'dan ithal edilen 5 kiloluk paketlerde 7,5 YTL'den satılan pirince büyük bir ilgi gösteren vatandaşlar, Kayalı Park Meydanı'ndaki TMO kamyonu önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

AA muhabirinin TMO yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 4 gündür devam eden satışlarda günlük ortalama 20 ton pirinç ve 1 ton kırmızı mercimek satıldı.

TMO, spekülatif fiyat artışlarını engellemek amacıyla, kilosu 1,5 YTL'den pirinç, 3 YTL'den kırmızı mercimek satışı gerçekleştiriyor.