BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Perinçek tahliyesini talep etti

Perinçek, Ergenekon'da kendisine karşı yazılmış belgeler olduğunu bu belgelerin lehine delil oluşturduğunu ifade ederek tahliye talebinde bulundu.

Abone ol

Ergenekon ana davasının 110’uncu oturumunun öğleden sonraki bölümünde söz alan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ergenekon belgelerinin kendisine karşı yazılmış belgeler olduğunu bu belgelerin lehine delil oluşturduğunu ifade ederek tahliye talebinde bulundu.

Tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve soruşturmanın firari şüphelisi Tuncay Güney ile hiç bir görüşmesinin bulunmadığını belirten Doğu Perinçek, "İP liderlerini burada tanıdınız. Hiç bunların içinde Tuncay Güney’e biraz benzeyen insan var mı? Koyun sürüsü içine koysanız domuz gibi görünür. Tuncay Güney, bunların içinde sırıtmaz mı? Bu kişi partinin içine sızabilir mi?" dedi.

Örgüt belgesi olduğu öne sürülen ve davanın en önemli delilleri arasında gösterilen, ‘Lobi Belgesi’nin kendisi ile bir alakasının olmadığını savunan Perinçek, "Lobi belgesini yazan kişi şerefsizdir. Böyle bir belge, Türkiye düşmanın yazacağı bir belgedir" diye konuştu.

Siyasi sebeplerden dolayı cezaevinde tutulduğunu, bunu çok iyi bildiğini belirten Doğu Perinçek, "Bunun için aslanlar gibi yatıyorum ama iş başka yere gelmiştir. Kürt açılımı, Ermeni açılımı, 15 gün sonra Kıbrıs açılımı. Türkiye’yi yangın yerine çevirmektedirler. Harita ortadadır. Biz Türkiye’ye lazımız. Türkiye’yi öyle bir yangının içine atacaklar ki en sonunda ’biz Türkiye’yi yaktık, siz kurtarın’ diye bizleri çağıracaklar. Vatanseverleri çağıracaklar. Sizlerin yurtseverliğine, hukukçuluğuna ve dürüstlüğüne güveniyorum. Bana gerekçe gösterin demeyeceğim. Tutuklu olmamın bir tek gerekçesi Türkiye’ye karşı yürütülen plan" dedi.

KENDİSİNİN DEĞİL GİZLİ TANIĞIN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Ümraniye’de 27 el bombasının ele geçirildiği gecekondunun sahibi olduğu öne sürülen tutuklu sanık Mehmet Demirtaş, 3. idianamenin gizli tanığı Anadolu’nun beyanlarını eleştirdi. Gizli tanık Anadolu’nun beyanları nedeniyle tahliye olamayacaklarını ifade eden Demirtaş, "Gizli tanık Anadolu’nun Ümit Sayın olduğunu söylemiyeceğim ama gizli tanık Anadolunun tahliyesini talep ediyorum" dedi.

Ümraniye’de ele geçirilen 27 el bombasının sahibi olduğu iddia edilen emekli Astsubay Oktay Yıldırım ise "27 aydır tutukluyum, esaret altında üçüncü Ramazanımı geçiriyorum. Çocuklarım dışarıda büyüdü. Vicdanlarınıza sesleniyorum" diyerek tahliye talebinde bulundu.

BENİ YAZIN TAHLİYE EDİN

Tutuklu sanıklardan Erol Ölmez mahkemeye gönderdiği dilekçesinde kalacak yeri olmadığını belirterek, mahkeme heyetinin kendisini kışın değil yazın tahliye etmesini istedi. Ölmez, mahkemenin kışın tahliye etmesi durumunda ise bunu kabul etmeyeceğini söyledi.