BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanı protestoya 11er yıl hapis

Erdoğan'ın Diyarbakır’a gelişini protesto eden Mehmet Selim Bağan ile Osman Acu'ya 11'er yıl 1'er ay hapis cezası verildi.

Abone ol

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır’a gelişini protesto eden Mehmet Selim Bağan ile Osman Acu'ya 11'er yıl 1'er ay hapis cezası verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’a yaptığı geziyi protesto etmek için izinsiz gösteriye katıldıkları gerekçesiyle askere gitmesine 1 gün kala tutuklanan 20 yaşındaki Mehmet Selim Bağan ile 18 yaşındaki Osman Acu’nun yargılanmasına Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. ‘Terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüt adına suç işlemek’ suçundan haklarında 5'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklara savcının esas hakkındaki görüşüne ilişkin savunmaları soruldu.

Sanıklardan, Mehmet Selim Bağan, “Olay tarihinde askere gidecektim. Askere gidecek bir kişi olarak iddia edilen olaya katılmam mümkün değildir, beraat ve tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

Savunma avukatı Tahir Elçi de yaptığı savunmada, müvekillerinin üzerine atılı suçlamalara ilişkin, dosyada kuşkudan uzak kesin ve inandırıcı kanıt bulunmadığını öne sürdü. Elçi, “Müvekkilerimden Mehmet Selim Bağan’a vatani görevini yapmak üzere askere gitme hazırlıkları içerisinde olan birisidir. Böylesi durumuda olan bir şahsın söz konusu meydana gelen olaylara katılması bize göre mümkün değildir. Müvekillerimin üzerlerine atılı suçun yasal unsurları itibariyle oluşmadığını anlaşıldığından atılı suçtan beraat ve tahliyelerine karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

11’ER YIL CEZA ALDILAR

Mahkeme heyeti, 1 karşı oyla verdiği kararda, sanıklar Mehmet Selim Bağan ve Osman Acu'nun 2 bin 911 sayılı ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna Muhalefet etmek', ‘terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüt adına suç işlemek' suçlarından toplam 11 yıl 1’er ay hapis cezasına çarptırdı.