BIST 10.756
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.430,72
HABER /  POLİTİKA

MHPli Vuraldan Erdoğana uyarı

Vural, Erdoğan'ın Polis Akademisi'nde verdiği yemekle ilgili sert konuştu. İşte Vural'ın o sözleri;

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam Polis Akademisindeki iftarda yaptığı konuşmayla “devletin güvenlik kuvvetlerini siyasete bulaştırdığını” öne sürdü.

Vural, yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın konuşmasını eleştirdi. Erdoğan'ın, “MHP ve diğer muhalefet partilerini polislere hedef gösterdiğini” iddia eden Vural, şu görüşleri savundu:

“Sayın Başbakan, devletin güvenlik kuruluşlarını niye siyasete bulaştırıyorsun? Sayın Başbakan, şehit veren bir kurumda, 'demokratik açılım' adı altında, bölücü fikirlerin dile getirildiği bir toplantının yapılmasına vesile oldu. Başbakan, bu toplantıya neden olduğu için öncelikle şehit veren polis teşkilatından özür dilemelidir. Bu polisler, AKP'nin polisi değil, devletin polisi. Polisleri dar siyasetine alet etmesin. Nerede konuştuğunun farkına varsın. Başbakanı, polisleri siyasetin odağı haline dönüştüren konuşmalarından dolayı kınıyorum.

Polisler bu ülkeyi seven, birlik ve bütünlüğüne sahip çıkan insanlardır. Başbakan, bu insanları potansiyel AKP'li gibi gösterdi. İftar yemeği polislerin kursağında kaldı. İftar ediyorsun, hiç olmazsa yürütülen terörle mücadeleyle ilgili genel konuşma yap. Başbakan artık şaşkın vaziyette. Karakola ve kışlaya siyaset girmemelidir”