BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

MEBte taşlar yerinden oynuyor

Milli Eğitim Bakanlığında taşlar yerinden oynuyor. Çelik’in ardından ekibinin de tasfiyesi gündemde.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA- Milli Eğitim Bakanlığında kabine dışı kalan Hüseyin Çelik’in ekibinin tasfiyesi için düğmeye basıldı. Aralarında müsteşar yardımcılarının da bulunduğu çok sayıda genel müdürün görevden alınması bekleniyor.

Mayıs ayında yapılan kabine revizyonu sonrasında koltuğundan olan Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik veda konuşmasında icraatlarını sıralayarak Bakanlık’ın ‘otomatik pilot’a bağlandığını söylemiş, Çelik’in bu sözleri yeni bakana karşı ‘nezaketsiz’ bulunmuştu. Bakan Çubukçu göreve başladıktan sonra, Çelik’in sözleriyle ilgili yorum yapmaktan kaçındı, ancak geçen dört ay boyunca kurumda yapacağı değişiklikleri planladı. Görünen o ki gerekli süre doldu ve kapsamlı bir değişiklik için düğmeye basıldı.

Bakanlık koridorlarındaki kulislere göre, Çubukçu kararname hazırlığını bütün birimlerden uzakta, özel kalemde kendi ekibiyle yaptı. Hazırlıklar bittikten sonra değişiklik listesi Başbakan Tayyip Erdoğan’la paylaşıldı. Başbakanın da bu listeye onay verdiği, hatta hazırlanan kararnamenin çoktan Köşk’e gönderildiği konuşuluyor. Bu durumda Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında deprem etkisi yaratacak kararnamenin en geç 10 gün içinde sonuçlanması sürpriz olmayacak.

ÇELİK’İN EKİBİ GİDİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nda bütün taşları yerinden oynatacak kararname ile kimler görevden alınacak? İşte Bakanlık koridorlarında, 'gönderileceğine' kesin gözüyle bakılan bürokratlar:

-Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik
-Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Abdulsamet Aslan
-Müsteşar Yardımcısı Saadettin Sabaz
-Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın
-Strateji Geliştirme Daire Başkanı Nurettin Konaklı
-Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Prof. Dr. Nizami Aktürk
-İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Yusuf Esener…

KENDİ EKİBİNİ KURACAK

Çubukçu görevden alacağı müsteşar yardımcıları ve genel müdürlerin yerine Bakanlık içinden ve dışından yeni atamalar yapacak. Böylece Çelik’in ekibi tasfiye edilmiş, Milli Eğitim Bakanlığına Çubukçu damgası vurulmuş olacak.