BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.457,44
HABER /  POLİTİKA

Perinçek partisini savundu

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, katil zanlısıyla ilgili üzerindeki kartın provakasyon olduğunu söyledi.

Abone ol

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Danıştaya yönelik saldırının, cumhuriyete, milli devlete ve toprak bütünlüğüne olduğunu milletin hemen anladığını ve kararlılığını ortaya koyduğunu söyledi.

Perinçek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Danıştaya yapılan saldırının ''Şemdinli'den bu yana yürütülün tertiplerin doruk noktası'' olduğunu, bu tertiplerin belirli bir plan içinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

''Bu tertiplerin arkasında Amerikan derin devletinin bulunduğu ortadadır'' diyen Perinçek, ABD'nin Türkiye'yi ''laik ve milli maskeli hükümet kurulması yoluyla İran ile karşı karşıya getirmeyi, Kuzey Irak'taki kukla devleti Diyarbakır'a doğru genişletmeyi planladığını'' savundu.

Perinçek, şu görüşleri dile getirdi:
''Olaylar çok açıktır. Bir istikrarsızlaştırma operasyonu yürütülmektedir. Bu istikrarsızlaştırma operasyonu, aynı 12 Mart ve 12 Eylül öncesi yürütülen operasyonları andırmaktadır. Onların da arkasında ABD ve ABD kontrgerillası vardı. Burada Türkiye'nin milli devleti, cumhuriyeti ve milli bütünlüğü hedef alınmıştır. Danıştaya yönelik saldırının cumhuriyete, milli devlete, toprak bütünlüğümüze saldırı olduğunu milletimiz hemen anlamıştır ve bu konudaki kararlılığını meydanlara, Anıtkabir ziyaretiyle, caddelere
dökülerek ortaya koymuştur. Bu kitle hareketi millete aittir, sağlıklıdır, güzeldir. Ülkenin ufkunu açacak dinamikleri bağrında taşımaktadır ama bu kitle hareketinin bir kumanda merkezine, plana, önderliğe ve stratejiye ihtiyacı vardır. Aksi takdirde bu kitle hareketini ABD de yönlendirme planları içerisindedir.''

Doğu Perinçek, gazetecilerin Danıştaya yönelik saldırıyı gerçekleştiren zanlının üzerinde partinin yayın organı ''Ulusal Haber'' kimliği çıktığı yolundaki gazete haberlerini anımsatmaları üzerine, bunların tertip olduğunu söyledi. ''Doğu Perinçek'in nüfus cüzdanı da çıkmalıydı diye düşünüyorum. Onları unutmuşlar galiba'' diye espri yapan Perinçek, bunun partisine yönelik bir provokasyon olduğunu söyledi.