BIST 10.157
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.456,32
HABER /  GÜNCEL

Perinçek mahkemeyi reddetti!

Duruşmada dinlenen tek sanık o oldu. Çok öfkeli ve sinirliydi. Mahkeme heyetine dönüp "Siz bizi yargılayamazsınız" dedi.

Abone ol Ergenekon sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in sözleri davanın öğleden sonraki duruşmasına damga vurdu. Hakim Perinçek'in ilginç talebini reddetti; ancak Perinçek ve avukatları yargılanmayı yine de kabul etmiyor.

Silivri Cezaevi'nde görülen Ergenekon davasının ilk duruşmasında söz savunmaya geçti. Silivri Cezaevi'nde görülen Ergenekon davasının ilk duruşmasında Doğu Perinçek, avukatının açıklama yapmasının ardından söz aldı. Perinçek, "Anayasa'daki parti kapatma ile bireysel suçların birbirinden ayrılması gerekir. İddianamede İşçi Partisi yöneticilerinin partiyi bir suç örgütüne dönüştürdüğü belirtiliyor. Öyle ise bu kapatma nedenidir. "Hükümeti devirmek, Darbe yapmak" suçlamaları da kapatma nedenidir. Siz bu davaya bakamazsınız. Anayasa Mahkemesi'nin görevine tecavüz edemezsiniz. Ben bunun uzmanıyım. Burada yapılacak tek iş var; İP'li yöneticilerin dosyasını ayırarak diğer delilleriyle birlikte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi. Gerçi o da umursamıyor; çünkü suç yok. Tüm suçlamalara verecek cevabımız var, ancak yeri burası değil. Eğer Anayasa Mahkemesi bizim partimizi kapatırsa size iş düşer. Siz o zaman parti yöneticilerini bireysel olarak yargılar ve hükme bağlarsınız." diye konuştu.

KEMAL KERİNÇSİZ

Tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz'in avukatı Kadir Kartal ise, güven oluşturmadığını iddia ettiği mahkeme üyesi Hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun heyetten çekilmesini istedi. Avukat Kadir Kartal, talebine gerekçe olarak; daha önce müvekkili Kemal Kerinçsiz'in sorgulanması sırasında Hakim Sedat Sami Haşıloğlu ile Kerinçsiz arasındaki şu görüşmeyi gösterdi;

-"Haşıloğlu: Kemal bey! Ne anlatacaksınız?
-Kerinçsiz: Sorularınızı cevaplandıracağım.
-Haşıloğlu: Soru sormayacağım. Sadece seni dinlemeye geldim.