BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,74
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

Pendik'te evlilik öncesi eğitim programları

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Pendik Belediyesi’nin çiftlerde sağlıklı evlilikle ilgili farkındalık oluşturmak için harekete geçti.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, “Bugün Pendik’te, Bakanlığımızın evlilik öncesi eğitim programının ilkini başlatmış olmaktan mutluluk yaşıyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Pendik Belediyesi’nin çiftlerde sağlıklı evlilikle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlediği “Evlilik, İletişim ve Yaşam Becerileri, Aile ve Sağlık ile Aile Hukuk Rehberi’nden” oluşan “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” başladı. Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, sağlam, güçlü ve uyumlu bir aile birlikteliği için “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri”, “Evlilik”, “Hukuk ile Evlilik” ve “Sağlık” konuları anlatıldı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu yaptığı konuşmada, “Bugün Pendik’te Bakanlığımızın evlilik öncesi eğitim programının ilkini başlatmış olmaktan mutluluk yaşıyoruz. Evlenecek olan çiftlerimize bir farkındalık eğitimi sunmak istedik. Neslin devamı açısından en önemli kurum ailedir. Sorunların en önemli çözüm aracı da eğitimdir. Kurulacak olan yuvaların işlemesine katkı sağlayacak olan eğitimle gençlerimize yardımcı olmak istedik” dedi.

“MUTLAKA BİR UZMAN DESTEĞİ ALALIM”
Aile ile ilgili bugüne kadar ülkemizde sivil toplum kuruluşları ve belediyeler tarafından bölgesel olarak uygulanan eğitim programları olduğunu söyleyen Bozoğlu, “Bu kurumun sağlıklı temeller üzerine inşa edilmesi için Bakanlık olarak ‘bunu nasıl kurumsallaştırırız?’ sorusundan yola çıkarak çalışmalarımızı 2012 yılında başlattık. Türkiye genelinde 75 ilde bin 500’e yakın uzmanımıza eğitici eğitimi verdik. Mutlaka çevremizde bu tür sorunlarla karşılaşan ailelerin bir kez daha bir uzmanla görüşüp değerlendirmelerinin faydalı olduğunu görüyoruz. Aile içi yaşadığımız sorunlarda mutlaka bir uzman desteği alma ihtiyacı duyalım. Evlilikte her ‘evet’ sözcüğü yeni bir başlangıçtır. Bu başlangıç iyi yönetilmeli. Bu huzur ortamını oluşturacak olan da, huzursuz hale getirecek olan da bizleriz. Bu çalışmalara verdiği destekten dolayı değerli Belediye Başkanımız Dr. Kenan Şahin’e teşekkür ediyorum“ dedi.
İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Baycık ise, “Yıllardan bu yana toplumumuzda eğitim konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Her şeyin okulu var ama evlilik müessesesinin yok. Bundan sonra evlenecek bütün çiftlerimizi bu eğitimden geçirmeyi amaçlıyoruz. Bütün amacımız bundan sonraki süreçte evlilik okulu olsun ve evlenecek bütün çiftler bu okuldan geçsin” diye konuştu.

“EVLİLİK BİR TAKIM OYUNUDUR”
Programda bilgiler veren Uzman Psikolog Maide Aydın da, “Sağlıklı toplumun temelini sağlıklı aile oluşturur. Sevgi emek ister. Sevgiyi hissetmek yetmez, onu göstermek, ona emek vermek gerekir. Aşırı kıskançlık, sağlıksız ve normal olmayan bir duygudur. Sevginin bir göstergesi değildir. Her evlilik kendine özgü ve özeldir. Asla evliliklerinizi başkalarının evliliği ile kıyaslamayın. Kendi ilişkinize odaklanın. Evlilik bir takım oyunudur. Eşinizle her konuda aynı fikirde olmanız mümkün değil. Ancak birlikte birçok konuda ortak bir fikir açısı geliştirebilirsiniz. Evlilikte gerçekleştirilmesi gereken roller ve sorumluluklar var. Eşler birlikte konuşarak belli sorumlulukları üstlenebilirler. Örneğin kadın hasta olduğunda erkek çorba yapabilmeli veya kadın fatura yatırabilmeli” dedi.

“SÜREKLİ SUÇLAYICI VE ELEŞTİRİCİ BİR TAVIR İÇİNDE OLMAYIN”
Psikolog Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bencillik mutlu bir evliliğin önünde engel teşkil edebilir. Yine aile içi şiddet evliliğin önündeki en büyük engel. Sürekli suçlayıcı ve eleştirici tavırlar içinde olmamak lazım. Başarılı bir iletişimin en temel noktası sevgidir. Her koşulda birbirimize saygı göstermek çok önemli. Birlikte baş başa zaman geçirmek için fırsatlar oluşturun. Ortak ilgi alanları keşfedin. Birbirinizi anlamaya çalışın ve eşinizi can kulağı ile dinleyin. İletişimsizlik eşinizle aranızdaki yakınlık ve güveni zedeler. Düşüncelerini ve hislerini tam olarak anlatabilmesi için cesaretlendirin. Sizinle paylaştıkları ve anlatma çabası için ona teşekkür edin” şeklinde konuştu.
Programın yıl içerisinde periyodik aralıklarla devam edeceği belirtildi.